Sponscake

  • Indonesisch, Banket
  • 60-120 min.
  • Sponscake

    Sponscake

    Sponscake

Dit recept heb ik van een goede vriendin gekregen.
Zij is half Indonesisch en ik eet dit altijd bij hun op verjaardagen.
Sponscake oftewel Pandan cake is een Indonesische cake.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
10 eieren
1,5 tl bakpoeder
1,5 tl cream of tartar
half glas slaolie
(kokos)melk halve glas
1,5 glas tarwebloem
pandan kleurstof (toko)
1 glas suiker

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
garde
kom
ronde bakvorm

Bereidingswijze

Eiwit apart stijf kloppen
Eigeel + suiker + bakpoeder + cream of tartar samen mengen en kloppen (wordt geel/wit achtig)
Slaolie erbij mixen en daarna (kokos)melk, tarwebloem erbij mixen

Daarna Eiwit bij de Eigeel erbij doen met de handgarde mixen
Kleurstof toevoegen

Bak de cake op 130 graden (elektrische oven) in 70 minuten gaar

Bron

vriendin

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Manuela1981 avatar
Manuela1981

Doorsturen

Home Recepten