1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Ambrucciata

Ambrucciata

  • Frans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-06-2020

Ingrediënten 6 personen


Kortkorstdeeg:

250g bloem
125 g boter
60 g suiker
1 snuifje zout
1 zakje vanillesuiker
1 ei
½ gistzakje
1 of 2 eetlepels water (indien nodig)

Trimmen:

400 g brocciu kaas
150 g suiker
de korst van een organische citroen
5 eieren
1 snuifje zout
1 theelepel citroensap
1 theelepel brandewijn of mirte likeur (optioneel)



Ambrucciata
Ambrucciata

Ambrucciata is Fiadone's neef! Ze lijken erg op elkaar, maar de ambrucciata is knapperig. Fiadone zal gevonden worden in Haute-Corsica in de regio Bastia en Ambrucciata in het zuiden van Corsica richting Ajaccio. Verschillende versies die nog steeds iedereen het erover eens zijn: "Brocciu is een uitstekende.... ". De ambrucciata met korstgebak, zowel smeltend als knapperig, is een groot succes! Ik zeg niets meer, het is nu aan jou!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Giet de bloem in een kom, voeg de in stukjes gesneden zachte boter en het fijne zout toe.
-Schuur het deeg met je vingers zodat je een zanderig mengsel krijgt (zoals een kruimel).
-Graaf een gat in het midden van je zandstralen en voeg de suiker, vanillesuiker, bakpoeder en ei toe.
-Meng alles geleidelijk aan tot een compacte en homogene deegbal.
-Plaats uw deeg op het werkblad en maal het deeg met de palm van uw hand voor een perfecte homogeniteit.
-Vorm een balletje, film en zet het 1 uur in de koelkast. Verwarm uw oven voor op 190°C roterende warmte.
-Verdeel het deeg over je bloemige werkblad, leg het in een beboterde taartvorm en prik het deeg met een vork.
- Bak 10 minuten om het deeg voor te bakken.
- Plet de brocciu kaas in een bord en scheid de eiwitten van de eidooiers en bewaar de eiwitten in een kom.
- Meng de eierdooiers met de suiker in een andere kom en klop krachtig gedurende 2 tot 3 minuten (blancheer de eieren).
- Voeg er brocciu, brandewijn, citroenschil en citroenrasp aan toe en klop het geheel op en bewaar de bereiding.
- Neem uw slakom met uw eiwitten en voeg een snufje zout en een theelepel citroensap toe.
- Klop alles bij elkaar om het eiwit stijf te kloppen, zodra ze stevig zijn, worden ze geslagen.
- Roer er zachtjes de opgeklopte witten door en meng het mengsel.
- Haal het deeg uit de oven als het nog niet klaar is, giet de bereiding over het deeg en zet de oven op 200°C.
- Bak ongeveer 20 min. op 200 °C voor een roterende warmte.



Serveertip

Ambrucciata, zoals fiadone, wordt koud of warm geserveerd en kan worden geserveerd met een coulis van rood fruit of een druppel cognac. Buon appetitu!

Je kunt hem 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren, maar niet meer, de kaas zou het niet waarderen.

Bron

CorseBoutique



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top