1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Canistrelli

Canistrelli

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2020

Ingrediënten 6 personen


- 1 pond meel = circa 450 g
- 200 gram kristalsuiker
- 100 gram olijfolie
- 1 flink glas droge witte wijn
- 1 zakje gist (7 gram)
- 1 klein glaasje pastis of Ricard



Canistrelli
Canistrelli

In Corsica eten ze deze koekjes als snack, nagerecht of  ontbijt 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Begin met het goed mengen van meel, suiker en gist in een beslagkom;
- Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en giet daar de olie, de wijn en de pastis in;
- Meng dit geheel met de handen;
- Spreid het deeg met de hand uit op een met meel bestoven plank, zodat de deegplak zo'n 2 tot 3 centimeter dik is;
- Snijd het deeg in verschillende vormen (ongeveer 3 bij 3 cm).

Bakken:
- Verwarm de oven voor op gasstand 6 of 225 graden Celsius;
-Breng de stukjes deeg over op een bakplaat die licht met olie is ingesmeerd. Laat wat ruimte tussen de stukjes;
- Bak de canistrelli 40 tot 45 minuten;
- Haal ze uit de oven als ze goudbruin zijn.

Let op: Stel de thermostaat goed in. Als de oven te warm is verbranden de canistrelli aan de onderkant!

Bron

Alles over Corsica



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top