1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Fiadone

Fiadone

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2020

Ingrediënten 6 personen


-500 gram Brocciu kaas
- 4 eieren
-200 gram suiker
-de geraspte schil van 2 citroenen
-1 soeplepel eau de vie



Fiadone
Fiadone

Meest eenvoudige recept van de Corsicaanse Fiadone , een hartige frisse taart.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Roer de eieren tot ze schuimig zijn;
- Prak met een vork de Brocciu fijn en schep dat door de eieren;
-Roer de suiker en de geraspte citroen door het mengsel en voeg de eau de vie toe. Roer het nog eens om tot het een smeuïge massa is;
-Beboter een ovenschaal en bak de Fiadone op een matig warme oven tot de bovenkant goudbruin is.

Serveertip

-Drink er een glaasje liqueur de myrte of een eau de vie de myrte bij en je beleeft het ultieme Corsica gevoel!

Bron

Alles over corsica



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top