1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Sushi
  6. Temaki sushi

Temaki sushi

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-06-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gram sushi rijst
10 cl rijstazijn
60 gram suiker
4 eieren
dashi poeder
1 theelepel zout
100 gram gerookte zalm fillet
2 haringen
1 eetlepel sojasaus
1/2 theelepel gemberpuree
1/2 blikje tonijn
6 plakje rosbief
80 gram gegrilde worst
1 avocado
1/2 komkommer
50 gram haricots vert
6 blaadjes Romaine sla
1 bakje chuka wakame
3 tak koriander
1 zakje sushi gember
20 vellen nori zeewier
5 cl sojasaus
10 gram wasabi pasta



Temaki sushi
Temaki sushi
Temaki sushi
Temaki sushi
Temaki sushi
Temaki sushi

[color=rgba(0, 0, 0, 0.870588)]Tijdens de feestdagen eten veel Japanners temaki sushi, zoals Nederlanders gourmetten. Temaki betekent hand-gerold. Je legt zeewier op je hand, doet er een beetje rijst op en de toppings die jij lekker vindt. Je kiest dus zelf wat je er behalve rijst en zeewier nog meer in stopt. Houdt je niet van rauwe vis, dan laat je de sashimi in de viswinkel liggen. Ben je vegetarisch of veganistisch, dan is dit recept ook geschikt voor jou. Vier kerst dit jaar Japanse stijl.[/color]

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de sushi rijst volgens de instructie op de verpakking.
-Bak de tamagoyaki (omelet) zie recept onderaan bij de tips en extra foto's bij de afbeeldingen
-Kook haricots vert (pas in het water doen als het water kookt) met een snufje zout tot ze gaar zijn (3-4 minuten). Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.
-Maak sushi azijn. Verwarm 10 cl rijstazijn in een pan en voeg 60 gram suiker en een theelepel zout toe. Roer ze goed tot ze opgelost zijn en daarna laat ze afkoelen. Belangrijk: niet laat het koken!
-Maak tonijn topping. Laat een half blikje tonijn uitlekken en doe ze in een kom. Voeg 1 eetlepel mayonaise en een beetje zout toe. Meng ze goed tot ze glad zijn.
-Maak haring topping. Hak de staartjes van de haring weg en snij haring in kleine stukjes. Mix 1 eetlepel sojasaus en 1/2 theelepel gember puree in een kommetje. Voeg gesneden haring toe en meng ze goed.
-Maak sushi rijst. Doe de gekookte rijst in een grote kom en voeg gemengde azijn beetje bij beetje toe. Meng ze goed tot alle rijst bedekt is met de azijn. Niet te hard roeren, want dan gaan de rijstkorrels kapot. Belangrijk: laat het afkoelen voor je het eet.
-Snij alle toppings in dunne reepjes en rol de rosbief op zodat ze makkelijk in de temaki gerold kunnen worden. -Knip groot nori vel in twee of vier stukken.
-Leg alles mooi op de borden. Klaar.

Serveertip

Ingrediƫnten voor de omelet (Tamagoyaki) :
4 eieren
1 theelepel dashi poederonline verkrijgbaar
50 millititer warm water
1 theelepel olie
bereiding :
-We beginnen met het maken van dashi. Dat is een typisch Japanse bouillon. We gebruiken hiervoor dashi poeder. Doe het dashi poeder in 50 milliliter warm water, mix het goed en laat helemaal afkoelen.Dashi poeder is te koop bij de meeste Aziatische en Midden-Oosterse supermarkten
-Klop de 4 eieren in een kom en roer de dashi bouillon er doorheen.
-Verwarm de olie in de pan. Zorg ervoor dat het hele oppervlak van de pan bedekt is met de olie. Ik gebruik keukenpapier om de olie goed te verdelen. Giet een klein beetje van het mengsel van eieren en dashi poeder in de pan tot de bodem dun bedekt is.
-Wacht even tot de dunne laag gestold is. Gebruik dan een spatel of lange kookstokjes om het omelet voorzichtig op te rollen.
-Als je het omelet tot het eind opgerold hebt, schuif het naar de zijkant van de pan. Giet er weer wat gemengde eieren bij. Til de opgerolde omelet een beetje op en laat de vloeibare eieren eronder vloeien. Als de dunne laag een beetje gestold is rol het dikke stuk voorzichtig over de dunne laag heen. Zo wordt het omelet groter.
-Herhaal het rol-proces tot de eieren op zijn. Giet af en toe een beetje olie in de pan zodat het omelet niet aan de pan plakt.
-Laat nadat je de laatste laag gerold hebt het omelet nog 30 seconden op het vuur staan. Haal het dan uit de pan. Gebruik een snijplank en een scherp mes om het omelet in repen van ongeveer 1 centimeter te snijden.

Bron

Ervaar Japan



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top