Aziatisch rijstpannetje met sperziebonen en gehakt

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-06-2020
  • Aziatisch rijstpannetje met sperziebonen en gehakt

    Aziatisch rijstpannetje met sperziebonen en gehakt

    Aziatisch rijstpannetje met sperziebonen en gehakt

Dit lekkere rijstpannetje smaakte ons heel erg goed. Ik heb hiervoor allerlei groenteresten gebruikt. Je kunt zelf zoveel variëren als je wilt.
Alles in één pan met niet te veel verschillende kruiden.
In één woord: HEELIJK!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 gram Basmati rijst
300 gram sperziebonen
200 gram runder gehakt
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 kleine rode peper, zonder pitjes gesnipperd
50 gram champignons, in plakjes
1 dunne prei, wit en lichtgroen in reepjes
Plm. 50 gram taugé, schoongemaakt
2 eetlepels Chinese of Japanse sojasaus
3 eetlepels pittig zoete chilisaus
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 635,18 kcal
Koolhydraten 60,59 g
Eiwitten 30,19 g
Vetten 27,66 g
Benodigdheden
wokof hapjespan
pan voor de sperziebonen

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
Maak de sperziebonen schoon. Snij/Breek ze eventueel in stukken.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin het gehakt rul en bruin.
Bak de rode peper, sjalot-snippers en de knoflook even mee.
Voeg de prei en de champignons toe en bak die al omscheppend plm. 3 minuten mee..
Voeg dan de voorgekookte boontjes en de rijst toe. Bak alles al omscheppend plm. 3 minuten op hoge warmtebron.
Roer de sojasaus en de chilisaus erdoor. Kruid eventueel nog met wat peper en zout.
Schep vlak voor het opdienen de taugé door het rijstpannetje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten