Aziatisch rijstpannetje met sperziebonen en gehakt
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 12-06-2020
Dit lekkere rijstpannetje smaakte ons heel erg goed. Ik heb hiervoor allerlei groenteresten gebruikt. Je kunt zelf zoveel variëren als je wilt.
Alles in één pan met niet te veel verschillende kruiden.
In één woord: HEELIJK!
Ingrediënten 2 personen
100 gram Basmati rijst300 gram sperziebonen
200 gram runder gehakt
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 kleine rode peper, zonder pitjes gesnipperd
50 gram champignons, in plakjes
1 dunne prei, wit en lichtgroen in reepjes
Plm. 50 gram taugé, schoongemaakt
2 eetlepels Chinese of Japanse sojasaus
3 eetlepels pittig zoete chilisaus
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 635,18 kcal |
Koolhydraten | 60,59 g |
Eiwitten | 30,19 g |
Vetten | 27,66 g |
Benodigdheden
wokof hapjespanpan voor de sperziebonen
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
Maak de sperziebonen schoon. Snij/Breek ze eventueel in stukken.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin het gehakt rul en bruin.
Bak de rode peper, sjalot-snippers en de knoflook even mee.
Voeg de prei en de champignons toe en bak die al omscheppend plm. 3 minuten mee..
Voeg dan de voorgekookte boontjes en de rijst toe. Bak alles al omscheppend plm. 3 minuten op hoge warmtebron.
Roer de sojasaus en de chilisaus erdoor. Kruid eventueel nog met wat peper en zout.
Schep vlak voor het opdienen de taugé door het rijstpannetje.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties