1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Quiche
  6. Quiche lorraine met spek en ei

Quiche lorraine met spek en ei

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-06-2020

Ingrediënten 4 personen


400 g prei
1 el zonnebloemolie
150 g spekreepjes
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 tl gerookte paprikapoeder
versgemalen peper en zout
4 eieren
250 ml slagroom
1 rol vers hartige taartdeeg
200 g geraspte kaas


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Taartvorm


Quiche lorraine met spek en ei
Quiche lorraine met spek en ei

Deze traditionele hartige taart mag niet ontbreken in je receptenboek. Schenk er een heerlijke Viognier bij van Barton & Guestier om je gerecht helemaal af te maken. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Bak ondertussen de prei met de spekreepjes, de ui en de knoflook in een koekenpan.
3. Meng de paprikapoeder met versgemalen peper en zout met de slagroom en de 4 eieren in een mengkom.
5. Vet de taartvorm in en leg hier het hartige taartdeeg overheen.
6. Verdeel het preimengsel over de bodem van het hartige taart deeg.
7. Doe een handje van de geraspte kaas bij het slagroom, ei mengsel en giet dit over het preimengsel.
8. Verdeel de rest van de geraspte kaas over het mengsel.
9. Bak de quiche in ongeveer 45 min gaar.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top