Quiche lorraine met spek en ei
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 11-06-2020
Deze traditionele hartige taart mag niet ontbreken in je receptenboek. Schenk er een heerlijke Viognier bij van Barton & Guestier om je gerecht helemaal af te maken.
Ingrediënten 4 personen
400 g prei1 el zonnebloemolie
150 g spekreepjes
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 tl gerookte paprikapoeder
versgemalen peper en zout
4 eieren
250 ml slagroom
1 rol vers hartige taartdeeg
200 g geraspte kaas
Benodigdheden
TaartvormBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Bak ondertussen de prei met de spekreepjes, de ui en de knoflook in een koekenpan.
3. Meng de paprikapoeder met versgemalen peper en zout met de slagroom en de 4 eieren in een mengkom.
5. Vet de taartvorm in en leg hier het hartige taartdeeg overheen.
6. Verdeel het preimengsel over de bodem van het hartige taart deeg.
7. Doe een handje van de geraspte kaas bij het slagroom, ei mengsel en giet dit over het preimengsel.
8. Verdeel de rest van de geraspte kaas over het mengsel.
9. Bak de quiche in ongeveer 45 min gaar.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties