1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Ja­panse tem­pu­ra­ ge­haktballetjes

Ja­panse tem­pu­ra­ ge­haktballetjes

  • Japans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-06-2020

Ingrediënten 4 personen


250 g gehakt (half-om-half)
1 el verse gember (heel fijngehakt)
2 el sojasaus
2 tl sesamolie
2 el medium dry sherry
frituurolie
1 pakje tempuramix



Ja­panse tem­pu­ra­ ge­haktballetjes
Ja­panse tem­pu­ra­ ge­haktballetjes

Japanees voorgerecht van gefrituurde gehaktballetjes met een dipsausje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kneed het gehakt met de gember en naar smaak zout en peper heel stevig door elkaar.
-Vorm kleine balletjes en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

-Meng voor de dip sojasaus met sesamolie en sherry.

-Verhit de frituurolie tot 170 C.
-Bereid van de tempuramix een beslag volgens de aanwijzingen.
-Wentel de helft van de gehaktballetjes door het beslag en laat ze in de olie glijden. Bak de balletjes in ca. 3 min. lichtbruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de rest van de balletjes op dezelfde manier.

Serveer de tempuraballetjes met het dipsausje.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top