Ja­pan­se na­si met kip­te­riy­a­ki

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-06-2020
  • Ja­pan­se na­si met kip­te­riy­a­ki

    Ja­pan­se na­si met kip­te­riy­a­ki

    Ja­pan­se na­si met kip­te­riy­a­ki

Slank Japans rijstgerecht met een authentieke smaak uit Japan: teriyaki.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g kipfiletblokjes
4 el woksaus teriyaki
2 el wokolie
200 g shiitakes
6 salade-uitjes
400 g koelverse basmatirijst
150 g rauwkost pittige radijsmix (zakje)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Meng de kipblokjes met de teriyakisaus.
-Verhit de olie in een wok en bak de kip in 3 min. rondom bruin.
-Snijd ondertussen de shiitakes in plakjes en de salade-ui in schuine stukjes van 2 cm.
-Zet het vuur laag en voeg de shiitakes en salade-ui toe aan de kip. Bak 4 min. mee.
-Voeg de rijst toe en verwarm nog 5 min. Roer regelmatig.
-Schep de radijsmix erdoor en verwarm nog 1 min.

Bron

AH

Serveertip

Lekker met een spiegelei.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten