risottotaartje met Tilapiafilet
- Vis, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 09-06-2020
Ik ben dol op supermarkten en elke keer dat ik wat nieuws ontdek MOET ik het proberen! De laatste 'aanwinst' was een zakje 'Venere' een volle zwarte rijstkorrel uit de Povlakte in verpakkingen van 250gr (klaar in 2 minuten!) door Riso Gallo al meer dan 150 jaar een rijstspecialist uit Noord Italie
Daarnaast experimenteer ik veel met het zelf samenstellen van 'makkelijke' sausjes, jus'tjes en ja wat eigenlijk niet.
Ingrediënten 4 personen
900 gr spinazie vers of diepvriesbladspinazie4 tilapia filets
1,5 kopjes risotto rijst
250 gr (zakje) Venere rijst van Gallo
Handje zeevruchten
Halve rode paprika
flinke sjalot
50ml 'vette' witte wijn
volle eetlepel crème fraîche
mespunt gerookt paprikapoeder
Visbouillonblok voor 0,5 liter
Benodigdheden
StaafmixerPasseer zeef
presentatie-ring 10cm
Bereidingswijze
Paprika en sjalot fijn snijden
wijn, paprika, sjalot, zeevruchten, crème fraîche met staafmixer pureren
geheel door de passeer-zeef scheiden
Zeevruchten/groentepulp bewaren
De dunne jus met 1/3 bouillonblok verwarmen en naar wens indikken
Spinazie zover in laten klinken dat er nagenoeg geen vocht meer uitloopt
Zout en peper (zwart of als je dat lekker vindt sichuan peper) toevoegen
Risotto rijst koken met 2/3 bouillonblok
Laatste 5 minuten de zeevruchten/groentepulp mee verwarmen
Venere zwarte rijst 2 minuten in magnetron verwarmen
De twee rijstvarianten samenvoegen
Tilapia filet goed droog maken en aan twee zijden kruiden met zwarte peper, zout en ruim sumak 8 minuten bakken in een koekenpan
Op (liefst verwarmde) grote borden de presentatie-ring zetten en in drie delen vullen met rijst-spinazie-rijst
De visstaart op het taartje draperen en overgieten met drie eetlepels zeevruchten jus
Serveertip
Beetje bieslook of bladpeterselie als groen decor
I.p.v. Venere kun je ook wilde rijst gebruiken, maar let op die heeft veel meer tijd nodig!
Drink hierbij een vette chardonnay, een dry riesling of een witte Graves
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties