Linzensalade met postelein
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Een salade van linzen en postelein, oftewel een superfoodsalade! Zowel linzen als postelein zijn echt mega gezond! Ze bevatten allebei veel vitamines en mineralen en in hoge getalen en smaken nog heerlijk ook!
https://chivanne.nl/linzensalade-met-postelein/
Ingrediënten 2 personen
00 gram postelein200 gram voorgekookte linzen
1 eetlepel grove mosterd
6 eetlepels witte wijnazijn
5 eetlepels water
2 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
150 gram cherrytomaatjes
4 artisjokharten uit blik
2 rode uien
peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 381,67 kcal |
Koolhydraten | 46,21 g |
Eiwitten | 13,81 g |
Vetten | 12,47 g |
Bereidingswijze
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Doe ze samen met 5 eetlepels witte wijnazijn, 5 eetlepels water, 1 eetlepel honing en wat peper en zout in een pannetje. Breng aan de kook en laat inkoken totdat er bijna geen vocht meer over is.
In de tussentijd doe je 100 gram postelein in een saladekom. Laat de linzen uitlekken in een vergiet (indien nodig). Doe in de kom erbij.
Was en snij de tomaatjes doormidden en voeg toe. Laat enkele artisjokharten uitlekken, snijd doormidden en voeg toe.
Klop een dressing van 1 eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel witte wijnazijn, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing, peper en zout.
Vis de uien uit de pan en voeg toe aan de salade. Meng de helft van de dressing erdoorheen en kijk of je meer wilt toevoegen. Je kunt de rest ook aan tafel erbij zetten om naar wens nog toe te voegen.