1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Regionale keuken
  5. Tapas
  6. Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas

Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas

  • Regionaal, Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-06-2020

Ingrediënten 8 personen


- 500 gram witte asperges (mogen gerust goedkopere of stukken zijn)
- boter
- 30 gram pandanrijst
- flinke scheut medium sherry
- 500 ml kippenbouillon
- 500 ml bouillon gemaakt van afgekookte aspergeschillen
- peper, zout, nootmuskaat
- basilicum om mee te garneren



Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas

Een lekker amuse soepje dat ook uitstekend past bij tapas avondje. Ik maakte een dubbele hoeveelheid en vulde er ook nog enkele potten mee hetzelfde zoals je jam in potten doet. Het voordeel hiervan is dat je ze makkelijk mee kunt nemen als je een etentje op een andere locatie hebt.
Verwar deze soep niet met Gazpacho of Salmorejo want dat zijn beiden soepen die koud gemaakt worden. (En met brood gebonden). Deze soep daarentegen wordt warm gemaakt (en kan dus ook warm gegeten worden). Bovendien wordt dit soepje met rijst gebonden en het voordeel daarvan is dat de soep niet alleen erg lekker maar ook nog een glutenvrij is
Ook makkelijk om mee te nemen voor bij de lunch tijdens een fietstocht of voor een picknick.  Gezien deze Corona tijden ben je momenteel vaker op jezelf aangewezen daar waar je anders al snel een terrasje zou pikken. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de asperges, snijd het kontje eraf en snijd de asperges in stukjes.
- Smelt de boter in een pan en smoor de asperges met de sherry 2-3 minuten.
- Voeg de rijst en beide bouillons toe en kook de soep in 20 minuten zachtjes gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer mooi glad en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
- Laat de soep afkoelen in de koelkast.
- Schep de koude aspergesoep in mooie glaasjes of kopjes en garneer met een toefje basilicum.

Serveertip

Dit soepje past uitstekend als amuse voorafgaan aan een (asperge)diner of als tapas tijdens een tapas avondje, op een lunchplank, maar ook makkelijk mee te nemen tijdens een fietstocht of picknick

Bron

Clara van Houten (AH-kookschrift) aangepast en in eigen keuken gemaakt en met eigen foto s



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top