Kip kerrie met pindakaas

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-06-2020
  • Kip kerrie met pindakaas

    Kip kerrie met pindakaas

    Kip kerrie met pindakaas

Zelf kip kerrie maken? Voor deze variant heb je niet veel ingredienten nodig en ik voeg er mijn eigen twist aan toe met een paar lepels pindakaas. Zo wordt deze kip kerrie eigenlijk een soort kruising tussen kip kerrie en pinda curry. En dat met ingredienten die je wellicht al in de voorraadkast hebt staan! Alleen nog even de kip en verse groentes halen en je kan aan de slag. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g rijst
200 g sperzieboontjes, in stukken gesneden
350 g kippendij
1 el koolzaadolie (of zonnebloem of arachide)
1 el kerriepoeder
1 tl knoflookpoeder
snuf zout
1 el sambal badjak
2 el pindakaas
270 ml kokosmelk
1 tl maizena
verse peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wokpan of diepe koekenpan

Bereidingswijze

1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Doe de sperzieboontjes in een vergiet en plaats die boven de rijst met de deksel er op om mee te stomen.
2. Bak ondertussen de kip gaar in een diepe koekenpan of wokpan in de koolzaadolie met de kerriepoeder, knoflookpoeder en zout naar smaak op middel hoog vuur.
3. Doe sambal, pindakaas en paprika bij de kip. Bak mee tot de paprika wat zachter is geworden.Doe dan de kokosmelk bij het geheel. Laat ongeveer 5 minuten pruttelen met de sperzieboontjes erbij.
4. Doe de maizena in een glaasje met daarbij water, roer door en giet bij de kip kerrie. Roer door op hoog vuur.
5. Snijd de korinader fijn. Verdeel de rijst over 4 borden. Verdeel daarover de kip kerrie en garneer met de koriander.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten