1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Bruschetta
  6. Bruschetta met knoflookscampi's

Bruschetta met knoflookscampi's

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-06-2020

Ingrediënten 4 personen


600 g scampi (kleine gepelde)
1 stokbrood
4 knoflookteentjes
1/2 bosje bladpeterselie
limoenschil
200 g ricotta
100 g geraspte parmezaan
olijfolie
peper en zout



Bruschetta met knoflookscampi's
Bruschetta met knoflookscampi's

Super lekker als voorgerecht of als tussendoortje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het stokbrood door in de lengte en snij elke helft in 4 stukken. Pel en halveer 1 teentje knoflook en wrijf ermee over de binnenkant van het stokbrood. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede ovenplaat, besprenkel met olijfolie en schuif ze 5 minuten in de oven.
2 Hak de rest van de knoflook en de peterselie fijn, voeg de limoenrasp toe. Schep de helft ervan samen met de helft van de geraspte parmezaan in de blender, voeg 50 ml olijfolie en de ricotta toe en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout.
3 Fruit de rest van het peterselie-knoflookmengsel in 2 el olijfolie en voeg de scampi's toe. Roerbak kort tot ze roze kleuren.
4 Bestrijk de bruschetta's met de ricottaspread, leg er de gebakken scampi's op en werk af met de rest van de parmezaan. Schuif de bruschetta's even onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top