1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Gember-ahorn-kippenvleugeltjes

Gember-ahorn-kippenvleugeltjes

  • Amerikaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-06-2020

Ingrediënten 4 personen


8 kippenvleugels
2 knoflook teentjes
gember 3 cm
1/2 rode chilipeper
verse koriander
1 el sesamzaadjes
2 el sojasaus
2 el ahornsiroop
1 el maïszetmeel
1 el sesamolie
olijfolie



Gember-ahorn-kippenvleugeltjes
Gember-ahorn-kippenvleugeltjes

Lekker, zo'n sticky kippenvleugeltje als hapje bij het aperitief!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 185°C. Leg de kippenvleugels op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met een beetje peper en zout. Gaar 25 minuten in de oven.
2 Maak intussen de saus. Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en hak €m fijn. Meng de knoflook, gember, chilipeper, sojasaus, sesamolie en ahornsiroop en breng in een pannetje aan de kook. Los het maïszetmeel op in 2 eetlepels water, voeg toe aan de saus en laat 1 minuut meekoken en zet van het vuur.
3 Haal de kippenvleugels uit de oven, meng met de saus, spreid opnieuw uit op de bakplaat en gaar nog 15 minuten in de oven of tot ze goudbruin en kleverig zijn. Werk af met de sesamzaadjes en gehakte koriander.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top