1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kaasragout (kroketten of bitterballen)

Kaasragout (kroketten of bitterballen)

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-06-2020

Ingrediënten 5 personen


500 ml melk
1 bouillonblokje voor 500ml
100 gram oude kaas geraspt
100 gram belegen kaas in kleine blokjes 3x3mm
60 gram boter
70 gram bloem
2 eidooiers
40 gram slagroom ongeklopt
Gemalen peper
Zout
Flinke eetlepel mosterd
Scheutje maggi
Nootmuskaat
Ong 6 eiwitten, anders kan je altijd meer doen
Paneermeel fijn en grof


Verder heb je nodig


Gemiddeld keukengerei


Ik ben banketbakker en heb op mijn school een oud recept gevonden wat me erg lekker leek.
Mijn gevoel klopt, is heerlijk.
Ik heb wel wat toegevoegd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Los het boillonblokje op in een klein gedeelte van de melk in de magnetron of pannetje en giet het daarna bij de rest van de melk.
Doe in een steelpannetje de boter en laat die zachtjes uitbruisen, dus vocht verdampen en
niet de boter verbranden.
Voeg de bloem toe en roer het een minuutje gaar zodat het een beetje kookt.(roux maken)
Voeg alle melk toe aan de roux en laat dit een minuut of 2 al roerend rustig gaar koken. Er moeten bubbels te zien zijn.
Zet het vuur uit.
Voeg nu de room toe en roer door.
Voeg nu de 2 eidooiers toe bij 'de al wat afgekoelde' ragout.
Voeg een eetlepel mosterd, zout, peper, nootmuskaat en een theelepel maggi toe.
Meng en proef. Het mag best pittig van smaak zijn, het wordt namelijk nog een keer verwarmt.
Meng nu de geraspte kaas kort er doorheen.
Daarna de kleine blokjes kaas erdoor.
Stort het uit in een ovenschaal o.i.d. en laat een nacht afgedekt in de koelkast rusten.

Zeef paneermeel en verdeel in een bak grof en fijn.
Maak met een kleine ijslepel of eetlepel bolletjes voor bitterballen en grote voor kroketten.
Rol deze rond door de fijne paneermeel en zet weg voor 1 uur(Of langer) in de vriezer.
Zet een bakje eiwit(losgeklopt) klaar en een bak grof paneermeel.
Haal de bevroren bitterballen/kroketten door het eiwit en rol ze door het grove paneermeel, leuk klusje voor 2 personen.
Laat nog even rusten in de vriezer, liefst een paar uur.
En frituren maar. 180 graden celsius 5 minuten nog.
Even 2 minuten laten liggen op een bord, dan trekt de warmte erdoorheen, en smullen maar.
Ik verzeker je, je hebt nog nooit zo'n lekkere bitterbal geproefd!

Bron

Oud kookboek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Marktgilde99


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Marktgilde99
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top