1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Oosterse omelet

Oosterse omelet

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-06-2020

Ingrediënten 2 personen


Een flinke hand ongezouten cashew noten
4 eieren
4 eetlepels sojasaus of ketjap manis
4 eetlepels sesamolie
2 cm verse gember
2 tenen knoflook
Zak 400 gr Chinese verse roerbakgroente
Olijfolie
Bakje lemon kipstukjes vegetarisch of kipfilet
1 lemongras


Verder heb je nodig


2 koekepannen
1 hapjespan
Mes
Snijplank
Vijzel of mixer met hakmogelijkheid


Oosterse omelet
Oosterse omelet

Dit recept bevat lekker veel groente. Ik had vegetarische "kip lemonstukjes" toegevoegd en dat gaf een extra dimensie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de gember, de lemongras en de knoflook in kleine stukjes. Klop de eieren los met de sojasaus en de gember en de sesamolie. Doe een scheut olie in de hete koekepannen en verdeel het eiermengsel over de 2 pannen. verwarm in een hapjespan een scheut olie en fruit de knoflook aan. Die de (vegetarische) kip erbij en bak tot deze lichtbruin is. Doe de hele zak Chinese groente erbij. Besprenkel dit met ketjap en voeg zout en peper naar smaak toe. Bak Ondertussen op n halfhoog vuur in de andere 2 pannen 2 mooie omeletten. Rooster in een andere pan de cashewnoten en hak ze fijn in de vijzel of hakmixer. Stort de omeletten op een mooi bord, en verdeel de groente Eerlijk over de 2 omeletten. Strooi ook de cashews eerlijk verdeeld over de groente. Vouw nu de omelet dicht.

Serveertip

Serveer dit met verse koriander en rucolasalade erbij. Ook lekker met kroepoek erbij en evt rijst als je een grote eter bent.

Bron

Boodschappen mei 2020



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mike86


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mike86
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top