Lauwwarme paprikasalade (peperonata) met feta
- Italiaans, Salade
- 10-20 min.
- Geplaatst op 04-06-2020
Peperonata is van oorsprong een Italiaans gerecht van onder meer paprika's.
Ik heb hierop een variatie gemaakt met feta en olijven. Je kunt de salade ook koud eten, bijvoorbeeld bij een barbecue. Wij hebben dit als lunchgerecht gegeten. Heerlijk op een vers broodje.
In plaats van feta kun je ook zachte geitenkaas erbij eten.
Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels olijfolie3 verschillend gekleurde paprika's, in kleine reepjes
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 theelepels Provencaalse kruiden
zout en peper
1 eetlepel witte balsamicoazijn of witte wijnazijn
1 theelepel acaciahoning
Plm. 100 gram feta in stukjes
Donkere olijven (optioneel)
Benodigdheden
koekenpan, liefst met dekselschaal om op te dienen
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan (liefs met deksel).
Bak de uisnippers en de paprika glazig.
Doe de paprikareepjes erbij en roer goed door elkaar. Voeg de Provencaalse kruiden toe en wat peper en zout.
Laat het paprikamengsel een paar minuten even al omscheppend bakken.
Doe een deksel op de pan. Zet de warmtebron laag. Laat het paprikamengsel plm. 30 minuten zachtjes stoven. Af en toe omscheppen.
Haal het deksel van de pan.
Roer 1 eetlepel witte balsamicoazijn of witte wijnazijn en een theelepel honing door het paprikamengsel.
Doe de peperonata in een schaal en verdeel de feta en eventueel de olijven over de salade.
Serveertip
Lekker als lunchgerecht of als bijgerecht.
In plaats van feta kun je ook zachte geitenkaas gebruiken.
Laatste reacties
Dank je wel ezmire. Wij zijn ook dol op deze salade. Zo lekker als het warm weer is.
Vandaag gemaakt en het was erg lekker!