Thaise mosselen

 • Thais, Hoofdgerecht
 • 10-20 min.
 • Geplaatst op 04-06-2020
 • Thaise mosselen

  Thaise mosselen

  Thaise mosselen

 • Thaise mosselen

  Thaise mosselen

  Thaise mosselen

De mosselen smaken nog steeds naar mosselen maar dan nog lekkerder, met een Thaise touch!
Lekker om eens te proberen!

https://chivanne.nl/thaise-mosselen/

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1,5 kilo mosselen

1 stengel citroengras

1 Spaans pepertje

2 bosuitjes

1 teen knoflook

2 cm verse gember

1 limoen

verse koriander

2 eetlepels kokosboter/olie

peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de mosselen schoon. Ik leg ze met water in de gootsteen, haal eventuele schelpjes eraf en trek de baarden eraf. Hierna vul ik de gootsteen nog tweemaal om zand weg te wassen.Mosselen die open staan zijn mogelijk niet goed dus tik hier even tegenaan en zie of hij dichtgaat. Zo niet, leg hem even opzij en probeer het later nog een keer. Blijft hij openstaan dan kun je hem beter weggooien. Staat hij nog 2 mm open dan kook ik ze normaal mee want als hij dood was dan blijft hij zo staan. Leefde hij toch, dan gaat hij alsnog wagenwijd openstaan!

Snijd het pepertje in de lengte open, verwijder de zaadlijsten en snijd hem dan in halve ringetjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de knoflook fijn. Schraap de schil van de gember en hak een stukje fijn. Trek de blaadjes van de koriandersteeltjes en houd apart. Hak de steeltjes fijn.

Verhit de kokosboter/olie in een braadpan en fruit de peper, lente-ui, knoflook en gember aan totdat ze beginnen te kleuren. Voeg nu de mosselen, koriandersteeltjes en 1 uitgeperste limoen toe. Kneus de stengel citroengras meermaals door met de achterkant van een mes erop te slaan. Voeg toe aan de pan en hussel alles even door elkaar. Doe nu de deksel op de pan en laat de mosselen op laag vuur garen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Hussel de mosselen een paar keer door zodat ze bovenste mosselen ook genoeg warmte krijgen om open te gaan.

Breng op smaak met peper (de mosselen laten zelf zout vocht los dus daarom is er geen extra zout nodig) en bestrooi met de korianderblaadjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten