1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Aardappelsalade
  5. Lauwe aardappelsalade met gebakken champignons

Lauwe aardappelsalade met gebakken champignons

  • Belgisch, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-06-2020

Ingrediënten 4 personen


800 g krieltjes
800 g gemengde champignons (wintervarianten)
zachte geitenkaas
olijfolie
handvol verse tijm
100 g walnoten
2 el ahornsiroop
4 el kant-en-klare pesto
2 el honing
een scheutje water
1 krop botersla
peper en zout



Lauwe aardappelsalade met gebakken champignons
Lauwe aardappelsalade met gebakken champignons

Een aardappelsalade smaakt enkel in de zomer? Nee hoor! Op een koudere dag komt deze lauwe aardappelsalade met gebakken champignons als geroepen.   

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Was de krieltjes en halveer ze. Kook ze gaar in 10-15 minuten.
-Snijd de grote champignons in kleinere stukken, halveer de kleine. Doe wat olijfolie in de pan en bak de champignons samen met de geritste tijmblaadjes. Kruid met peper en zout.
-Bak de walnoten in een droge pan voor 2-3 minuten en voeg dan de ahornsiroop toe. Kook even op tot de siroop rond de walnoten blijft kleven.
-Maak nu de dressing. Meng hiervoor de pesto met de honing en een scheutje water.
-Was de botersla en meng de helft van de dressing onder de botersla.
-Verdeel de champignons over de sla, samen met de walnoten, aardappelen en de geitenkaas.

Serveer de resterende dressing bij de salade.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top