Primeur patatjes in een spinaziecurry
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 03-06-2020
Een pittig vegan aardappelgerechtje!
Ingrediënten 4 personen
700 g aardappelen (in de schil)2 tomaten (grof gehakt)2
450 g spinazie (gewassen)
1 ui (gehakt)
2 tenen knoflook (geperst)
1/2 el gemberwortel (geraspt)l
1 tl kerriepoeder
2 el komijnzaadjes
1 tl chilipoeder
Bereidingswijze
1 Borstel de aardappelen schoon en kook ze 25 minuten in gezouten water. Laat ze afkoelen en snij ze in blokjes. Hak de ui grof. Snij de tomaten in grove stukken. Rasp de gember. Pers de knoflook.
2 Doe de spinazie met aanhangend water in een pan en zet deze op hoog vuur. Schep een paar keer om tot de groente begint te slinken. Giet af en hak de groente grof.
3 Doe de gehakte ui in een pan met wat water. Verwarm dit op hoog vuur tot de ui gaar is. Voeg vervolgens knoflook, gember, kerrie, komijnzaadjes en chilipoeder toe. De bodem van de pan moet bijna droog zijn gekookt.
4 Voeg de gehakte tomaten toe en bak deze even mee. Doe de aardappelblokjes en de spinazie er bij en verwarm alles al roerende tot de aardappelblokjes helemaal gaar zijn.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties