1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Corn chowder (maissoep)

Corn chowder (maissoep)

  • Amerikaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-06-2020

Ingrediënten 4 personen


250 gram chorizoworst

3 lente-uien

1 teen knoflook

1 theelepel gedroogde tijm

4 maiskolven

2 stengels bleekselderij

1 blokje kippenbouillon

250 gram aardappels

150 ml kookroom

2 theelepels Tabasco

1 handjevol koriander

1 theelepel chiliflakes

olijfolie

crackers


Verder heb je nodig


Staafmixer
grillpan


Corn chowder (maissoep)
Corn chowder (maissoep)
Corn chowder (maissoep)

https://chivanne.nl/corn-chowder-maissoep/

https://chivanne.nl/corn-chowder-maissoep/
Corn chowder (maissoep)
Corn chowder (maissoep)

Zo leuk om weer eens een Amerikaans recept te verzinnen! Ditmaal een corn chowder. Heerlijk zoet, rokerig, romig en beetje pittig. Hij is bedoelt als hoofdgerecht want hij is goed gebonden.

https://chivanne.nl/corn-chowder-maissoep/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng een grote pan met water aan de kook. Trek de bladeren van de maïskolven, verwijder de draden, snijd een stukje van het uiteinde en kook de kolven in 15 minuten gaar. Na 15 minuten haal je de maiskolven met een tang uit de pan en laat je ze uitlekken in een vergiet. Bewaar het water deze dient als bouillon.

Verwijder het velletje van de chorizoworst en snijd in kleine blokjes. Verhit een twee eetlepels olijfolie in een braad- of soeppan en bak de chorizoblokjes knapperig en bruin. Haal met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op wat keukenpapier en bewaar voor later.

Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Bewaar een handjevol ter garnering. Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij in halve ringetjes. Bak de lente-ui, bleekselderij en knoflookteen in het chorizovet zachtjes aan.

Schil ondertussen de aardappels. Snijd in kleine blokjes en gooi in de braadpan erbij. Giet 1 liter van het "maiswater" in de braadpan erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook een kwartier.

In de tussentijd bestrijk je de maiskolven met olie en grill je ze goudbruin. Snijd met een mes de mais van de kolven. Bewaar de maiskorrels van 1 kolf voor de garnering. De rest gooi je in de pan erbij.

Pureer de soep. Voeg de kookroom en tabasco toe.

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel nu de maiskorrels, lente-ui, chorizo en korianderblaadjes over de kommen. Bestrooi met wat gedroogde chiliflakes en serveer met de crackers.

Serveertip

Lekker met crackers



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top