Romige preisoep met broccoli en bladerdeegvormpjes

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-06-2020
  • Romige preisoep met broccoli en bladerdeegvormpjes

    Romige preisoep met broccoli en bladerdeegvormpjes

    Romige preisoep met broccoli en bladerdeegvormpjes

Broccoli en prei smaken heerlijk samen in dit romige soepje. Ga je voor iets meer dan een sneetje brood erbij? Deze bladerdeegvormpjes zijn precies wat je zoekt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 preiwitten
1 broccoli
1 aardappel
1 ui
2 teentjes knoflook
boter
nootmuskaat
peper en zout
1 l kippenbouillon
150 ml room

Bladerdeegvormpjes:
1 vel bladerdeeg
1 eidooier
50 g gemalen kaas
1 el maan- of sesamzaadjes
Kleine uitsteekvormpjes naar keuze
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kleine uitsteekvormpje naar keuze
bakplaat

Bereidingswijze

-Pel en snipper de ui grof.
-Pel en pers de knoflook fijn met een knoflookpers, of snipper fijn.
-Snijd de preiwitten en broccoli in grove stukken.
-Schil de aardappel en snijd in kleine stukjes.

-Smelt een klontje boter en bak hierin de ui, knoflook, prei en broccoli.
-Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bak de groenten gedurende 10 minuten op een medium vuur.
-Voeg de kippenbouillon toe en laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Mix de soep heel fijn.
-Voeg de room toe en kruid bij met peper en zout.

-Verwarm de oven voor op 180°C
-Steek intussen met kleine vormpjes figuurtjes uit het bladerdeeg.
-Leg ze op een bakplaat, bestrijk met eigeel en bestrooi de helft van de figuurtjes met gemalen kaas en de overige met maanzaadjes.
-Zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 12 minuten, of tot ze goudbruin kleuren.
-Leg bij het serveren in elk kommetje enkele vormpjes bladerdeeg.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten