1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Tomatencrumble met kleine uitjes

Tomatencrumble met kleine uitjes

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-06-2020

Ingrediënten 6 personen


12 tomaten niet te rijp of waterig, bijv. Roma, 200 gram verse zilveruitjes of kleine sjalotjes, 50 g boter, 60 g lichtbruine suiker, 2 knoflookteentjes, 1 eetl. olijfolie. Voor de crumble 110 gram bloem, 90 gram zachte boter, 3 tl. grof zeezout bijv. Sel de Guérande, tijm, 80 gram gehakte hazel- of walnoten.


Verder heb je nodig


Ovenschotel


Tomatencrumble met kleine uitjes
Tomatencrumble met kleine uitjes

Gevonden in een magazine hier in Frankrijk, waar ik woon. Je eet je vingers er bij op.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uien en knoflook pellen en boter smelten in pan met dikke bodem. Bruine suiker er in roeren en caramelliseer hierin de uitjes. Mag gerust op een hoog vuur maar blijf er bij. Ontvel de tomaten door ze in te kruisen en een paar min. in kokend water houden. Direct in een bak koud water en pellen en in vieren snijden. Tomaten met de knoflook bakken in de olijfolie en na 5 min. de uitjes toevoegen. Alles in de ovenschotel doen. Oven voorverwarmen op 180/200C.
Voor de crumble mix je de bloem, boter in blokjes, tijm, zout en noten met de hand. Bedek de ovenschotel en laat 35 min. bakken en mag naar keuze lauwwarm geserveerd worden.

Bron

Recept uit de Champion Magazine uit Frankrijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sossidgepot


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sossidgepot
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top