1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kalfstournedos met krokante salade

Kalfstournedos met krokante salade

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-06-2020

Ingrediënten 4 personen


4 kalfstournedos (+/- 120 g per persoon)
600 g voorgekookte krielaardappelen
200 g sperziebonen
200 g peultjes
2 stengels bleekselderij
2 wortelen
4 stengels lente-ui, gesnipperd
enkele stengels bieslook, gesnipperd
peper en zout

Voor de mosterddressing:
2 theelepels granenmosterd
1 theelepel suiker
60 ml olijfolie
1 eetlepel rode wijn azijn
peper en zout



Kalfstournedos met krokante salade
Kalfstournedos met krokante salade

Lekker BBQ gerecht met een heerlijke mosterddressing

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Meng alle ingrediënten voor de mosterddressing. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

-Snijd de groenten in fijne reepjes. Blancheer de sperziebonen, peultjes, bleekselder en wortelen 3 minuten in kokend water. Spoel onmiddellijk af onder koud water. Meng er de lente-ui, de bieslook en enkele eetlepels mosterddressing onder.

-Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Kruid de kalfstournedos met peper en zout.
- Gril de kalfstournedos op de hete barbecue 3 à 5 minuten per kant. Controleer regelmatig of het vlees niet aanbrandt, anders plaats je de grill wat hoger. Laat 10 minuten afgedekt rusten.

-Serveer met de krokante groentensalade en gegrilde krielaardappelen.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top