1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Aardbeienmousse met in likeur gemarineerde aardbeien

Aardbeienmousse met in likeur gemarineerde aardbeien

  • Internationaal, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-05-2020

Ingrediënten 4 personen


3 blaadjes gelatine
250 gram aardbeien voor de mousse plus
250 gram aardbeien om te marineren voor garneren
1 eetlepel citroensap
200 ml slagroom
3 eetlepels suiker
Mespunt zout
3 + 1 eetlepel aardbeienlikeur of andere likeur naar keuze bijv. limoncello
1 zakje vanillesuiker


Verder heb je nodig


Kom voor de aardbeien
kom voor de slagroomstaafmixer
gewone mixer of slagroomklopper
zeef of vergiet
dessertglazen


Deze aardbeienmousse kun je al een dag tevoren maken. Lekker met gemarineerde aardbeien.
Deze aardbeienmousse kun je al een dag tevoren maken. Lekker met gemarineerde aardbeien.

Voor deze aardbeienmousse is gelatine gebruikt. Vegetariërs kunnen agar agar gebruiken.Je kunt de mousse al een dag tevoren maken. Heerlijk als je gasten krijgt. De aardbeien heb ik gemarineerd in aardbeienlikeur. Maar in plaats hiervan kun je ook sinaasappellikeur of limoncello gebruiken. Ook heel lekker.
Wil je geen alcohol  gebruiken neem dan bijvoorbeeld vlierbessenlimonadesiroop. Verrassend lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mousse:
Was de aardbeien (met kroontjes). Laat de aardbeien goed uitlekken in een zeef. Verwijder de kroontjes. Weeg 250 gram aardbeien af voor de mousse.
Week de gelatineblaadjes plm. 10 minuten in ruim koud water. Knijp de gelatineblaadjes goed uit. Verwarm de gelatineblaadjes op een lage warmtebron samen met 1 eetlepel aardbeienlikeur tot ze opgelost zijn.
Pureer de aardbeien samen met het citroensap met de staafmixer.
Meng de opgeloste gelatine door de aardbeienpuree.
Zet de gepureerde aardbeien even in de koelkast.
Klop de slagroom bijna stijf met de suiker en een mespunt zout.
Spatel de aardbeienpuree door de slagroom.
Verdeel de aardbeienmousse over 4 dessertglazen.
Zet de aardbeienmousse een paar uur in de koelkast om op te stijven. Kan ook een hele nacht.
Gemarineerde aardbeien:
Snij de aardbeien doormidden en grote exemplaren in vieren.
Meng de vanillesuiker en 3 eetlepels likeur door de aardbeien en zet dit minimaal 1 uur apart Af en toe omscheppen. ( Niet een dag tevoren al doen dan worden de aardbeien zacht en dat is niet lekker !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top