1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Broccoli
  6. Gevulde aardappel met broccoli en kipblokjes

Gevulde aardappel met broccoli en kipblokjes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-05-2020

Ingrediënten 4 personen


5 grote bloemige aardappelen
500 g broccoli
250 g kippenreepjes
100 ml melk
50 g gemalen kaas, Nazareth Classic
50 g boter
peper en zout
nootmuskaat



Gevulde aardappel met broccoli en kipblokjes
Gevulde aardappel met broccoli en kipblokjes

Aardappelen zijn zo veelzijdig dat je ze kan vullen met tal van ingrediënten. Inspiratie nodig? Probeer zeker eens deze gevulde aardappel met broccoli en kippenblokjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de aardappelen in de schil gedurende 15 minuten.
-Verdeel de broccoli in kleine roosjes en blancheer in kokend gezouten water gedurende 5 minuten, of tot de broccoli beetgaar is.
-Halveer 4 van de 5 aardappelen. Haal het meeste kruim uit de aardappelen. Haal het kruim volledig uit de 5de aardappel.
-Plet het aardappelkruim en meng er de melk en de helft van de boter door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de puree met de helft van de broccoliroosjes en vul er de gehalveerde aardappelen mee op.
-Bak ondertussen de kippenreepjes krokant in de resterende boter. Kruid met peper en zout.
-Strooi de kippenreepjes bovenop de gevulde aardappelen en strooi er wat van de geraspte kaas over.
-Zet 5 à 10 minuten in de oven, tot de kaas mooi gegratineerd is.

Verdeel de rest van de broccoliroosjes over de borden.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top