Piemonteese Burgers

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-05-2020

Samen met onze slager in Cortemillia heb ik deze burger ontwikkeld en hij is ongeevenaard. Dus als je vrienden, bekenden en kinderen wilt laten afkicken van de Mac of BurgerKing dan volgt hier het ideale recept:

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
500gr mager rundergehakt
70gr chorizo of salami picante
25 gr paneermeel
1 ei
1 rode peper
1 bosui met veel groen
1 teen knoflook
volle theelepel gemalen venkelzaad
afgestreken theelepel gerookt paprikapoeder
eetlepel mosterd
P&Z
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hamburgerpersje (FlyingTiger)

Bereidingswijze

Snijd de groenten fijn
Snijd de chorizo of salami picante in miniblokjes 3x3x3 mm
Meng alle ingrediënten met de hand
Spoel burgervorm af met water (zo bakken de burgers minder aan de vorm) en herhaal dit na elke burger
Vul de vorm naar eigen inzicht met het gehaktmengsel
Bak de burgers op de bbq
OF
Rook de burgers koud op kersen- of beukenmot (20 minuten is ruim voldoende) en bak ze dan op de bbq

Serveertip

Serveren op een kaiserbroodje met ijsbergsla, plakjes tomaat en gecaramelliseerde ui

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten