Piemonteese Burgers
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 30-05-2020
Samen met onze slager in Cortemillia heb ik deze burger ontwikkeld en hij is ongeevenaard. Dus als je vrienden, bekenden en kinderen wilt laten afkicken van de Mac of BurgerKing dan volgt hier het ideale recept:
Ingrediënten 5 personen
500gr mager rundergehakt70gr chorizo of salami picante
25 gr paneermeel
1 ei
1 rode peper
1 bosui met veel groen
1 teen knoflook
volle theelepel gemalen venkelzaad
afgestreken theelepel gerookt paprikapoeder
eetlepel mosterd
P&Z
Benodigdheden
Hamburgerpersje (FlyingTiger)Bereidingswijze
Snijd de groenten fijn
Snijd de chorizo of salami picante in miniblokjes 3x3x3 mm
Meng alle ingrediënten met de hand
Spoel burgervorm af met water (zo bakken de burgers minder aan de vorm) en herhaal dit na elke burger
Vul de vorm naar eigen inzicht met het gehaktmengsel
Bak de burgers op de bbq
OF
Rook de burgers koud op kersen- of beukenmot (20 minuten is ruim voldoende) en bak ze dan op de bbq
Serveertip
Serveren op een kaiserbroodje met ijsbergsla, plakjes tomaat en gecaramelliseerde ui
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties