Cashew-Linzen spread

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-05-2020
  • Cashew-Linzen spread

    Cashew-Linzen spread

    Cashew-Linzen spread

Tijdens een blotevoetendansgfeestje, deze spread geproefd op een rijstcracker, zo lekker. Ik heb het recept gekregen en gemaakt. Later het originele recept van de site maar die bevat heel veel cayenne peper, dus de hoeveelheid nog eens gemaakt maar dan zonder de peper en nog vond ik hem aan de scherpe kant, dus aangepast naar eigen smaak en er maar 1 snuf cayennepeper toegevoegd.
Heerlijk als hapje of als beleg op een cracker tussen de middag op mijn werk
lekekr vegan dus maak het ook wel voor feestjes, high tea, ook bij de cursus die ik volgde

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram rode linzen
100 gram geroosterde cashewnoten
6 zongedroogde tomaatjes in olie, uitgelekt
3 middelgrote geroosterde paprika's uit een pot
1 teentje knoflook, of 1 klein theelepeltje knoflookpasta
snuf cayennepeper (liever te weinig dan teveel, blijf proeven)
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

* Kook de linzen gaar zoals de verpakking aangeeft
* Giet de linzen na het koken af, in een fijne zeef en pers
het overtollige water eruit.
* Meng dan de linzen met de knoflook, tomaten,
paprika's, cashewnoten en cayennepeper in een
blender of keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.

Serveertips;
* Lekker op een rijstcracker. Maar ook lekker als spread
op brood of lunchcreaker
* Kijk uit met de cayennepeper, in het oorspronkelijke recept staat 1,5 theelepel, dit zou ik echt niet (meer)
doen, begin met een snuf.

Bron

Bron: https://www.evavzw.be

Serveertip

Ook lekker als beleg op een sandwich: dan extra ingrediënten: zakje rucola sla, 4 el pijnboompitjes, 12 sneetjes casinobrood
Neem een snee brood, bijv. clubsandwich, beleg het brood rijkelijk met de spread en een klein handje rucola leg hier een snee brood op en beleg het nogmaals. Voeg een eetlepel geroosterde pijnboompitten.

Laatste reacties

Anne1955 avatar
Anne1955 27-08-2021

Zeer bedankt voor dit recept. Ik heb het net gemaakt voor de lunch van morgen. Met 'gewone' cashewnoten ook heerlijk. Dank je wel!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten