1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zoete-aardappelstamppot met prei, geitenkaas, walnoten en spekjes

Zoete-aardappelstamppot met prei, geitenkaas, walnoten en spekjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kilo zoete-aardappelen
300 g kruimige aardappelen
150 g geitenkaas naturel
80 g ongezouten walnoten
4 preien (of 800 g koelverse gesneden prei)
150 g spekjes
1 el olijfolie
4 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan


Verder heb je nodig


Pannen
Staafmixer
Keukenrol + Bakje


Deze zoete-aardappelstamppot is één van de eerste gerechten die ik ooit heb klaargemaakt. Het is super eenvoudig en overheerlijk. Ik heb mij nooit echt beziggehouden met het bereiden van het avondeten. Wegens omstandigheden moest ik echter in een zeer korte tijd leren koken, terwijl ik niet eens in staat was om een fatsoenlijk ei te bakken. Tja, dan begin je maar met het simpelste recept dat je op het internet kan vinden. De zoete-aardappelstamppot van de Albertheijn. Een mooi recept om mee te beginnen. Echter klopte voor mij niet alle verhoudingen en miste ik een zoute tegenhanger. Ik heb het recept hier en daar wat aangepast en verfijnt, zodat ik nu nóg meer kan genieten van dit lekkere gerecht. Dus speciaal voor alle beginnende koks... hierbij een recept voor een zoete-aardappelstamppot met prei, geitenkaas, walnoten en spekjes van de Albertheijn en van mij. -x-

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil alle aardappelen (de zoete-aardappelen en de kruimige aardappelen) en snijd ze in gelijke stukken van ca. 4 cm.

Neem een pan en vul deze met water. Voeg hieraan de aardappelen toe. Wacht tot het water kookt en kook de aardappelen in ca. 20 min gaar.

Snijd ondertussen de geitenkaas in stukjes. Hak de walnoten grof.
Verhit ook een wok of hapjespan en bak de spekjes in ca. 5 min goudbruin. Laat de spekjes daarna goed uitlekken. Dit kun je eventueel doen door de spekjes op een stuk keukenrol in een bakje te leggen.

Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de vadouvan op laag vuur 2 min. Zet het vuur middelhoog en roerbak de prei 5 min. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de prei toe en schep om.
Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geitenkaas en de spekjes door de stamppot.

Breng eventueel het recept verder op smaak met wat peper en zout.

Bestrooi met de walnoten, spekjes en de rest van de geitenkaas.

Serveertip

Probeer ook eens de vegetarische versie. Je hoeft dan alleen de spekjes weg te laten

Bron

Allerhande Albertheijn (dit is een aangepaste versie)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Marrekje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Marrekje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top