1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Caribische keuken
  5. Garnalen
  6. Basmatirijst met garnalen en kokosmelk

Basmatirijst met garnalen en kokosmelk

  • Caribisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-05-2020

Ingrediënten 1 personen


100 ml kokosmelk
75 gr basmatirijst
150 gr verse sperciebonen
1 eetlepel olijfolie
2 tenen knoflook, gesneden
150 gr grote garnalen
Rasp en of sap van een halve limoen
Flink handje koriander
Rucola


Verder heb je nodig


Mes, koekepan, rijstkoker, spatel


Kokosrijst met garnalen en koriander
Kokosrijst met garnalen en koriander

Heerlijk voor een zonnige avond met een koel glas rosé. Verassend fris en licht pittig

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng 75 ml kokosmelk en 150 ml water aan de kook. Voeg de rijst en sperciebonen toe en laat zachtjes inkoken voor 10 min.doe in de koekepan de olie en verwarm deze. Bak de knoflook en de garnalen hierin, circa vier minuten, naar smaak met een flinke lepel sambal, of nog lekker een fijngesneden spaans pepertje, zonder zaadjes,. Voeg de rest vd kokosmelk, het limoensap en de koriander toe. Meng nu de rijst met de garnalen en roer goed door. Dien op en strooi er zout peper en rucola overheen. Lekker met komkommersalade

Bron

Boodschappen nr.5 2020



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mike86


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mike86
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top