1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Sticky shiitake paddenstoelen uit de wok

Sticky shiitake paddenstoelen uit de wok

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-05-2020

Ingrediënten 2 personen


150 gram shiitakes paddenstoelen
1 eetlepel maïzena
Plm. 2 cm verse gemberwortel, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
3 lente-uitjes, schoongemaakt in smalle schuine reepjes
2 + 1 eetlepels arachideolie
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
½ eetlepel sesamolie
50 ml Chinese of Japans sojasaus
50 ml water


Verder heb je nodig


Wok


1e foto van internet / 2e foto van mezelf (beetje moeilijk te onderscheiden)
1e foto van internet / 2e foto van mezelf (beetje moeilijk te onderscheiden)
Sticky shiitake paddenstoelen uit de wok
Sticky shiitake paddenstoelen uit de wok

Shiitake paddenstoelen zijn hee leiwitrijk en bevatten veel vitamine B en C. Het is een vlezige paddenstoel die niet veel vocht bevat, dus lekker om te wokken. Volgens onderzoeken hebben shiitake een gneeskrachtige werking en zijn bloeddruk- en cholesterolverlagend.
Deze sticky paddenstolen zijn een heerlijke vegetarische maaltijd en een goed alternatief voor vlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de shiitake af met koud stromend water. Laat ze goed uitlekken en droog ze met keukenpapier. Meng de maïzena door de paddenstoelen.
Verhit 2 eetlepels olie in de wok. Roerbak de paddenstoelen op een hoge warmtebron in 6 tot 7 minuten rondom goudbruin en beetje krokant. Neem de paddenstoelen uit de pan en zet even apart.
Zet de warmtebron lager. Doe de laatste lepel olie in de pan.
Roerbak de gember en knoflook plm. 1 minuut. Voeg de basterdsuiker toe en schep om totdat de suiker karamelliseert.
Voeg de sesamolie, sojasaus en het water toe en kook de saus op hoge warmtebron tot de saus wat dikker wordt. Roer regelmatig.
De paddenstoelen erbij en schep goed om, zodat de saus aan de paddenstoelen blijft plakken.
Roer de lente-uitjes door de saus en dien op.

Serveertip

Wij hebben deze lekkere paddenstoelen gegeten met rijst en mijn pittige Thaise kippendijtjes.
https://www.smulweb.nl/recepten/1479691/Pittige-thaise-kippendijtjes

Bron

Aangepast recept van Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top