1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Zalm
  6. Gebakken zalm met noedels en groenten

Gebakken zalm met noedels en groenten

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-05-2020

Ingrediënten 4 personen


4 zalmmoten
2 cm gember
2 knoflooktenen
2 el agavesiroop
2 el sojasaus
sap van een halve citroen
250 g gedroogde noedels
1 paprika
200 g bimi
1 tl maizena
2 bosuitjes
1 el zwart sesamzaad


Verder heb je nodig


Wokpan, koekenpan


Gebakken zalm met noedels en groenten
Gebakken zalm met noedels en groenten

Gebakken zalm is niet moeilijk om te maken en met deze Aziatische marinade extra smakelijk. Eet het met gewokte noedels met groenten. Kijk snel verder voor het recept! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de gember en de knoflook fijn. Leg de zalmmoten in een schaal en doe hier de gember, knoflook, sojasaus, citroensap en agavesiroop bij. Dek af en laat minimaal 10 minuten marineren. Tip: doe het als je de tijd hebt de avond van te voren.
2. Kook de noedels zoals op de verpakking vermeld staat.
3. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de bimi in stukken en kook deze de laatste minuut mee met de noedels.
4. Bak de reepjes paprika in een wokpan op hoog vuur. Verhit ondertussen en koekenpan en bak hier de zalmmoten ongeveer 2 minuten per kant in.
5. Giet de noedels en bimi af en doe bij de paprika. Giet de overige marinade over de noedels. Doe de maizena in een glaasje met water, roer door en giet ook over de noedels. Wok op hoog vuur. Snijd ondertussen de bosui in ringen.
6. Verdeel de noedels en de zalmmoten over 4 borden, garneer met sesamzaad en bosui.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top