1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee
  6. Mijn heerlijke Hachee :) met zilvervliesrijst!

Mijn heerlijke Hachee :) met zilvervliesrijst!

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-05-2020

Ingrediënten 4 personen


* 600 gram magere runderlappen of sucadelappen
* 2 runderbouillon blokjes
* 1 liter water
* 50 gram roomboter
* scheut bakboter (vloeibaar)
* 5 uien
* 2 teentjes knoflook
* 5 kruidnagels
* 3 laurier blaadjes
* zout en peper
* 1 eetlepel bruine basterdsuiker
* scheut witte wijnazijn
* 2 eetlepels bloem
* bosje verse peterselie (of uit potje)

* 1 pak zilvervliesrijst


Verder heb je nodig


Maak de hachee een dag van te voren!

Braadpan en een wok of andere (braad)pan..


Oke niet de meest aantrekkelijke foto, maar je ziet dat het een mooie dikke saus is geworden :)
Oke niet de meest aantrekkelijke foto, maar je ziet dat het een mooie dikke saus is geworden :)

Een beetje van dit en een beetje van dat recept en tadaaa mijn door het kritische thuisfrond goedgekeurde hachee werd een feit.. Wij eten de hachee als saus bij zilvervliesrijst. Zo at ik het van huis uit. Heerlijk wat dikke saus is dit geworden (mijn man vindt het op ragout lijken) en ja dat klopt ook wel want je maakt een roux...

De uien in deze hachee worden pas op het laatst meegenomen in de saus. Hierdoor blijven de voedingsstoffen mooi behouden. De uien zijn gewoon heel zacht.

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de hachee een dag van te voren, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Haal het rundvlees tenminste een half uur van te voren uit de koelkast.

Breng 1 liter water aan de kook en zet zacht..
Laat een flinke scheut bakboter goed heet worden en bak het rundvlees (ingesmeerd met zout en peper) goed aan beide kanten bruin..
Na zo'n 10 minuten voeg je de liter runderbouillon erbij en laat dit samen met de laurier en kruidnagels 3 uur sudderen.
Na 3 uur haal je het vlees er uit en ook de laurierblaadjes en kruidnagels haal je uit de saus..
Ondertussen snijd je de 5 uien en 2 knoflookteentjes in fijne stukjes en je bakt deze in 50 gram boter in een aparte wok of braadpan.. tot ze zacht zijn geworden. Voeg peper en wat zout toe.
Nu voeg je twee eetlepels bloem toe aan het uienmengsel, goed roeren.. Laat de bloem gaar worden en voeg beetje bij beetje de helft van de vleesjus bij de uien/bloem zodat er een stevige roux ontstaat.
Voeg nu de hete roux toe aan de overige helft jus (in de eerste braadpan) en roer flink door. Er ontstaat een mooie stevige saus.
Voeg 1 eetlepel bruine basterdsuiker en een scheut witte wijnazijn toe en roer door de saus..
Snijd het vlees in kleine stukjes en roer door de hachee.
Laat het geheel nog even doorpruttelen (5 minuten is voldoende) en haal het dan van het vuur en laat het afkoelen.
Zet het op een koele plek en als het afgekoeld is in de koelkast of schuur..

Dag 2:
Zet de hachee op een midden zacht vuur/warmtebron en laat het heet worden.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst en laat deze 10 minuten droog stomen.
Snijd de verse peterselie heel fijn en roer deze door de hachee..

Eetsmakelijk!!

Serveertip

Dit heerlijke recept kun je het hele jaar door eten..

Bron

Internet en van mij zelf



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Recent


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Recent
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top