1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Zalm­rol­le­tjes Japanse stijl

Zalm­rol­le­tjes Japanse stijl

  • Japans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-05-2020

Ingrediënten 6 personen


200 g verse gerookte makreelfilet
20 sneetjes witbrood
1 komkommer
5 sushi norivellen (zeewier) (zakje)
200 g gerookte zalm
20 g tuinkers


Verder heb je nodig


Bamboematje
vershoudfolie


Zalm­rol­le­tjes Japanse stijl
Zalm­rol­le­tjes Japanse stijl

Deze sushi bevat geen rijst maar brood. Daardoor is hij veel makkelijker te maken en blijft hij iets langer vers.  Makkelijk 2 uur op op voorhand te bereiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwijder de huid en pluk de makreel tot kleine snippers.
-Breng op smaak met peper en prak met een vork fijn.
-Snijd de korstjes van het brood.
-Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd elke helft in 3 repen. Dep droog met keukenpapier.
-Bedek het bamboematje met vershoudfolie en leg er een norivel op. Bedek met 1/5 van de zalm en laat 2 cm aan de rand vrij. Bedek met 1/5 van de sneetjes brood tegen elkaar. Verdeel 1/5 van de makreel en 1/5 van de tuinkers erover. Leg een reep komkommer aan de zijde die het dichtst bij je ligt. Rol met het bamboematje strak op. Plak het uiteinde van het vel vast met wat water, verwijder het matje en wikkel de rol strak in vershoudfolie. Maak zo nog 4 rollen.
-Snijd de rollen vlak voor serveren in 6 stukken.
Verwijder de folie.

Serveertip

Bereidingstip:
Je kunt de sushi 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast. Snijd voor serveren.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top