1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kleurrijke pasta met zalmmoot

Kleurrijke pasta met zalmmoot

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-05-2020

Ingrediënten 4 personen


600gr spinazie
200gr raapstelen
2 sjalotten
1 teen knoflook
eetlepel sesamzaad (mag zwart, hoeft niet)
300gr zwarte gedroogde pasta (met inktvis-inkt gekleurd (Sligro))
400gr rauwe zalm(zijde) of k&k gerookte zalmmoten
200gr rivierkreeftjes gekookt
100gr room
klein visbouillonblokje (of kwart van groot)
Glas witte wijn
Peper en zout


Verder heb je nodig


* 'rook-slak' = doolhofje waar je bijv. beuken rookmot in kunt laten opsmeulen. 10cm vullen volstaat voor een hele
zalmzijde van 1,8 kg & * Rookkast of rookpan
* staafmixer
* magnetron


Kleurrijke pasta met zalmmoot
Kleurrijke pasta met zalmmoot

Twee jaar geleden van mijn zoon van 15 een 'rookslak' gekregen om koud te kunnen roken. Inmiddels is dit keukenhulpje een onmisbaar attribuut geworden. Dit recept is een hommage aan mijn eerste koudgerookte zalmzijde.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat het glas droge witte wijn met het bouillonblokje op het fornuis indikken tot de helft.
Voeg 100ml room toe en laat opnieuw 5 minuten op lage stand koken
Voeg 50gr rivierkreeftjes toe en gebruik de staafmixer om er een homogene saus van te maken.
Houd warm tot opdienen

Koop k&k gerookte zalmmoten of maak ze zelf (dit kost je met pekelen en roken wel een uur of drie)

Kook de zwarte tagliatelle 4 minuten in gezouten water

bak in een pan twee gesneden sjalotjes met knoflook en sesamzaad voeg na 3 minuten de raapstelen en spinazie toe, zout en peper erover en sluit de deksel ongeveer 4 minuten, giet al het aanhangende vocht weg voor opdienen.

Start op het bord met een bedje groen. Dan een portie zwarte tagliatelle. Mootje lauwe rauwe gerookte zalm erop en wat rivierkreeftjes er omheen (samen even snel lauw-warm gemaakt in de magnetron in 1 minuut). Rivierkreeft-roomsausje erover en opdienen maar

Serveertip

Heerlijk met een glas limoen-water maar natuurlijk ook met een droge rosé of witte wijn



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FrankJPSanders


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FrankJPSanders
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top