1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalmpakketjes met asperges, verse kruiden en gedroogde, rode bessen

Zalmpakketjes met asperges, verse kruiden en gedroogde, rode bessen

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-05-2020

Ingrediënten 2 personen


1 zalmmoot p.p. (circa 150 a 200 gram)
groene asperges (circa 4 per zalmmoot)
gedroogde rode besjes
peper
zout
olijfolie
witte wijn
verse kruiden: dille, koriander en bieslook



Een culinaire trip gemaakt in de Bordeaux met bezoek aan wijnhuizen en een kookworkshop. Bij laatstgenoemde opgepikt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden
Schil de groene asperges en snij de einde v/d steel af
Neem een stuk aluminiumfolie (groot genoeg om dubbel te kunnen vouwen met alle ingrediƫnten)
Doe hier wat olijfolie op
Bestrooi beide zijden van de zalmmoot met peper en zout en leg deze op het stuk folie
Verdeel de kruiden over de zalm
Neem wat besjes in je hand en verpulver ze. Verdeel ze hierna over de zalm
Leg circa 4 asperges naast de zalm
Doe nogmaals wat olijfolie over het geheel
Doe een scheutje witte wijn over het geheel
Vouw nu de folie dubbel en vouw de drie uiteinden dubbel (1 a 2 cm)
Neem een stuk bakpapier weer groot genoeg om dubbel te vouwen
Leg het pakketje hierop en vouw dubbel
Vervolgens rol je steeds een stukje van het papier naar binnen, zodat het geheel eruit komt te zien als een pizza calzone
10 - 12 minuten in de oven
Zodra je het uit de oven haalt voorzichtig een stukje open snijden, zodat de stoom eruit kan
Serveer het pakketje in z'n geheel

Bron

Kookworkshop



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Danarchy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Danarchy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top