Witte aspergequiche met zalmflakes

 • Nederlands, Lunch/Brunch
 • 30-60 min.
 • Geplaatst op 27-05-2020
 • Witte aspergequiche met zalmflakes

  Witte aspergequiche met zalmflakes

  Witte aspergequiche met zalmflakes

 • Witte aspergequiche met zalmflakes

  Witte aspergequiche met zalmflakes

  Witte aspergequiche met zalmflakes

 • Witte aspergequiche met zalmflakes

  Witte aspergequiche met zalmflakes

  Witte aspergequiche met zalmflakes

Een lekkere quiche met asperges! Heerlijk als lunch maar ook als avondeten met een salade erbij. 

https://chivanne.nl/witte-aspergequiche-met-warm-gerookte-zalmflakes/

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rol vers bladerdeeg van 250 gram

700 gram witte asperges

3 eieren

200 gram crème fraîche

80 gram Pecorino Romano kaas

10 takjes bieslook

125 gram warm gerookte zalmflakes

1/2 theelepel witte peper

zout

bakspray / olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
rechthoekig bakblik, bakpapier, vulling om blind te bakken, fijne rasp

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Haal het deeg uit de koelkast zodat deze alvast wat opwarmt.

2. Vet een bakblik in en drapeer hierover, zonder bakpapier, het bladerdeeg. Zorg dat aan alle zijden een rand van 2cm hoog is. Eventueel kun je wat deeg afsnijden aan de korte zijde en aan de lengte zijdes bijplakken. Ik hield een balletje deeg over die heb ik ingevroren voor later gebruik. Duw het deeg aan alle randen goed aan en zorg dat de randen mooi recht en van gelijke hoogte zijn.

3. Prik graatjes in de bodem. Voeg het blindbakvulsel toe, verdeel goed ook in de hoeken en schuif in de oven. Draai de temperatuur terug naar 175 graden en bak voor 20 minuten. Als hij klaar is voordat je zover bent met de volgende stappen dan haal je de bodem uit de oven. Laat de oven wel doorwarmen naar 180 graden.

4. Breek in een kom de eieren en doe hier de crème fraîche bij. Mix met een garde totdat de eieren en crème fraîche goed vermengd zijn. Zet weg voor later gebruik.

5. Zorg dat je een grote pan met gezouten kokend water gereed hebt staan. Schil nu de asperges en Snijd 2 cm van de onderkant af. Ik schil ze dubbel voor de zekerheid want heb een hekel aan zo'n harde draad als je wat mist. Kook ze 5 minuten en laat goed uitlekken. Dep ze daarna droog met een theedoek.

6. Rasp met een fijne rasp de kaas en meng door het quiche mengsel. Hak de bieslook fijn en voeg bij het mengsel samen met wat zout en een halve theelepel witte peper.

7. Verwijder het blindbakvulsel en verdeel de zalm over de bodem. Heb je voor normale gerookte zalm gekozen dan snijd je de zalm in stukjes. De flakes kun je eventueel iets kleiner maken.

8. Leg nu de asperges om en om op de quiche bodem. Kontje van de asperge tegen de lange zijde aan links en dan rechts enzovoort.

9. Giet nu voorzichtig de vulling tussen en over de asperges. Beweeg de schaal een beetje zodat de vulling overal komt te zitten. Zet de quiche nu met beleid in de oven, draai de temperatuur terug naar 175 graden en bak voor 30 minuten. Mocht je de rand te donker vinden worden dan kun je er voorzichtig wat aluminiumfolie overheen leggen. Is hij nog niet mooi gebruind en de vulling nog niet gaar dan bak je hem wat langer. Met een satéprikker kun je dit testen net als bij een cake.

10. Haal de quiche uit de oven en laat wat afkoelen. Kun je nu eventueel een salade erbij maken, zie de tip. Haal de quiche voorzichtig maar snel uit het bakblik. Ik heb een bord gebruikt en de quiche op zijn kop eruit laten komen.

Serveertip

je kunt deze quiche makkelijk voorbereiden en een dag in de koelkast bewaren. Zet hem in een koude oven en verwarm dan naar 160 graden hete lucht voor 15 minuten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten