Kip mozzarella in tomatensaus met paprika

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-05-2020
  • Kip mozzarella in tomatensaus met paprika

    Kip mozzarella in tomatensaus met paprika

    Kip mozzarella in tomatensaus met paprika

  • Kip mozzarella in tomatensaus met paprika

    Kip mozzarella in tomatensaus met paprika

    Kip mozzarella in tomatensaus met paprika

  • Kip mozzarella in tomatensaus met paprika

    Kip mozzarella in tomatensaus met paprika

    Kip mozzarella in tomatensaus met paprika

Super malse gestoofde kip in tomatensaus met gesmolten mozzarella. Erbij simpel wat gebakken paprika's. Makkelijk en bomvol smaken.

https://chivanne.nl/ovengebakken-kip-mozzarella-in-tomatensaus/

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets

2 bollen mozzarella (geen buffelmozzarella deze is te zacht)

500 à 600 ml passata

2 tenen knoflook

1 ui fijngesnipperd

6 takjes oregano of 2 theelepels gedroogde oregano

1 eetlepel citroensap

peper en zout

1 à 2 trio verpakkingen paprika: rood, geel en groen

1 theelepel Italiaanse kruidenmix

olijfolie

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.

Verhit een eetlepel olijfolie in een pannetje en bak de ui op laag vuur ongeveer vijf minuten totdat hij mooi glazig is.

Verdeel wat olijfolie in een ovenschaal. Leg de kipfilets in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Draai de filet om en herhaal dit.

Voeg de passata, een eetlepel citroensap, 1 geperste knoflookteen en de oreganotakjes toe (in zijn geheel). Laat de saus op zacht vuur een kwartier pruttelen. Voeg een flinke snuf peper en zout toe.

Schenk de saus over de kipfilet en schuif de kipfilet een beetje op en neer zodat er ook wat saus onder de kip komt.

Snij de mozzarella in 6 plakken en leg op elke kipfilet drie plakjes. Schuif de schotel in de oven voor 20 minuten.

Snij de paprika's in mooie reepjes. Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de paprika's een paar minuten aan. Voeg een theelepel Italiaanse kruidenmix en wat peper en zout toe. Pers de knoflookteen over het mengsel uit. Roer 1 minuut door en zet het vuur zacht. Laat de groenten met een deksel op de pan op zacht vuur gaar worden.

Haal de kip uit de oven als hij klaar is en leg de filets voorzichtig op een bord. Schep hier overheen wat tomatensaus en verdeel de groentes over de borden.

Serveertip

Mocht er een vochtlaagje op de schotel gekomen zijn door het garen van de kip, dan kun je dit voorzichtig afgieten voordat je de kip op de borden legt.

Lekker met wat brood om de tomatensaus op te dippen!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten