1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Broccoli
  5. Lasagne met zalm, broccoli en lichte roomsaus

Lasagne met zalm, broccoli en lichte roomsaus

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-05-2020

Ingrediënten 4 personen


16 asagnevellen (groene)
4 zalmfilets
2 broccoli's (in roosjes)
1 sjalot (gesnipperd)
200 ml lichte room
30 g amandelschilfers
1 el maïszetmeell
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout



Lasagne met zalm, broccoli en lichte roomsaus
Lasagne met zalm, broccoli en lichte roomsaus

Lekker light uit de oven 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 175°C. Kook de lasagnevellen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli gaar in lichtgezouten water. Giet af. Voeg een scheutje olijfolie toe en pureer de broccoli. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
2 Bak het sjalotje glazig in olijfolie. Giet er de room bij en breng aan de kook. Los het maïszetmeel op in wat warme room en giet al roerend bij de rest tot de saus indikt. Snij de zalmfilets in fijne plakjes. Kruid met peper en zout.
3 Schik per portie 1 lasagnevel op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep er de helft van de broccolipuree op en vervolgens de zalm. Herhaal. Eindig met broccolipuree. Lepel er de room over en bestrooi met de amandelschilfers. Schuif 30 minuten in de oven.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top