1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Lasagne
  5. Lasagne met pompoen, savooikool en cottage cheese

Lasagne met pompoen, savooikool en cottage cheese

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-05-2020

Ingrediënten 4 personen


8 lasagnevellen
10 savooikoolbladeren
2 flespompoenen
4 knoflook teentjes
3 blaadjes salie (gehakt)
sap van een halve limoen
300 g cottagecheese
100 g panko
olijfolie
peper en zout



Lasagne met pompoen, savooikool en cottage cheese
Lasagne met pompoen, savooikool en cottage cheese

Lekker light en vegetarisch 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoenen in de lengte. Verwijder de pitten met een lepel. Leg ze met de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er de teentjes knoflook met schil naast en zet 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
2 Draai de pompoenhelften om en schep er met een lepel het zachte vruchtvlees uit. Verwijder de schil van de geroosterde knoflook.
3 Prak met een vork de pompoen en de knoflook tot een puree. Voeg 1 el olijfolie, de salie en het limoensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
4 Kook de lasagnevellen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de bladen savooikool in licht gezouten water.
5 Verwarm de oven voor op 200°C. Bouw de lasagne op in een ovenschaal. Begin met een laagje pompoensaus op de bodem. Leg er vervolgens lasagnevellen op, cottage cheese, savooikool, pompoensaus, lasagnevellen, cottage cheese, savooikool€ Eindig met een laagje saus. Meng een eetlepel olijfolie door de panko en strooi over de lasagne. Zet 30 minuten in de oven.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top