Shakshuka

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-05-2020
  • Shakshuka

    Shakshuka

    Shakshuka

  • Shakshuka

    Shakshuka

    Shakshuka

Zo lekker en voedzaam! 

https://chivanne.nl/shakshuka/

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 rode paprika's

1 rode ui

1 teen knoflook

1 tl cayennepeper

1/e tl pikant paprikapoeder

1 tl komijn

2 eetlepels tomatenpuree

1/2 tl bruine basterdsuiker

3 takjes tijm of 1 tl gedroogde tijm

400 ml hele tomaten uit blik

Zout en peper

4 eieren

verse peterselie en koriander

50 gram feta

olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd de rode ui in halve dunne ringen. Snijd de paprika's in blokjes. Verhit olie in een hapjes- of braadpan en fruit de groenten op middelmatig vuur voor een aantal minuten aan. Roer geregeld.

2. Snijd ondertussen een teen knoflook heel fijn en voeg toe aan de pan, samen met de cayennepeper, paprikapoeder, komijn en tomatenpuree. Bak een tweetal minuten mee terwijl je blijft roeren.

3. Voeg nu de basterdsuiker en tijm toe. Doe de tomaten uit blik erbij, vul het blik met water en giet ook dit erbij. Breng op smaak met flink wat zout en wat peper. Breng het mengsel aan de kook en laat met de deksel op de pan 5 minuten op laag vuur pruttelen.

4. Haal de deksel van de pan (pas op voor de damp!) en breek een ei in een kommetje om het vervolgens in de pan te gieten. Herhaal dit proces voor de andere eieren. Op deze manier weet je zeker dat er geen stukje schil in je pan met hete saus valt. Eventueel kun je een kuiltje maken met een lepel en daarin het ei gieten.

5. Laat de eieren op middelmatig vuur garen (zonder deksel). Ik vind ze lekker na 5 minuten maar wil je ze harder dan kook je ze wat langer. Je ziet het vanzelf aan de eieren of je ze te doorzichtig (zacht) vindt.

6. In de tussentijd hak je de feta fijn en trek je de blaadjes peterselie en koriander vast van de takjes. Bestrooi als het gerecht klaar is de shakshuka hiermee.

7. Zet de pan op tafel en schep met een grote soeplepel een ei met saus in een kom. Wij eten het lekker met een lepel.

Serveertip

Lekker met Turks brood en optioneel kun je nog een rood pepertje in ringetjes over het gerecht strooien.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten