1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pastasalade
  6. Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .

Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-05-2020

Ingrediënten 2 personen


100 gr fusilli
200 gr kipfilet in blokjes vermengd met wat oregano en olijdolie.
15 ml olijfolie
1 theelepel oregano
1 (oude) snee brood
100 gr venkel in dunne schijfjes of blokjes
1 (kleine) rode ui gesnipperd
1 sinaasappel in stukjes
10 gr koriander gesnipperd of peterselie
150 gr gemengde sla
40 gr walnoten


Verder heb je nodig


Salade borden ovenbakplaat. bakpapier pan


Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .
Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .
Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .
Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .
Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .
Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .
Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .
Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .
Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .
Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .
Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .
Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .
Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .
Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .

Deze salade is zonder dressing, maar ik heb toch even een dressing geroerd  van wat mayonaise, witte balsamico azijn , peper en zout en wat agavesiroop . De fusilli heb ik in een 1/2 kippenbouillonblokje gekookt . De krokant geroosterde kipblokjes uit de oven maakt dit gerecht helemaal af. Koud en warm heerlijk samen Mocht je het originele recept van Project gezond willen bekijken, dan vind je het hier.
https://www.projectgezond.nl/pastasalade-met-venkel-en-krokante-kip/
Op deze zomerse dag een fijne maaltijdsalade wat ons betreft. Bovendien kun je deze malse , krokante kipblokjes met eventueel andere kruiden bij veel salades passend maken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Deze salade kost iets meer tijd, omdat je het broodkruim zelf maakt, maar panko of paneermeel kun je natuurlijk ook gebruiken.
De venkel met sinaasappel zijn heerlijk in deze gezonde salade.

Kook de pasta op de wijze zoals op de verpakking staat vermeld. Giet af en spoel koud.
Verwarm je oven voor op 100 graden en droog een snee volkoren brood. In de rooster kan ook. Vermaal het brood tot kruimels en werk er 1-2 tl Italiaanse kruiden, peper, zout en eventueel wat knoflookpoeder door.

Verwarm de oven door naar 180 graden.

Wentel de kipblokjes door het broodkruim en leg ze op bakpapier en schuif ze voor 20-30 minuten in de oven.

Ondertussen kun je je concentreren op het opmaken van de salade.

Verdeel de fusilli en de gemengde salade over 2 borden en verdeel er de rode ui, venkel en sinaasappel over.

Verdeel er de walnoten over en als laatste de krokante hete kipblokjes en geniet.

Serveertip

Serveer de kip op de salade of in een kommetje er apart bij.
Snij na 20 minuten het grootste kipblokje even door. Het was toen perfect gaar en sappig mals.

Deze krokante kipblokjes kunnen bij veel salades worden ingezet.

Bron

Project gezond, aangepast naar eigen smaak , eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top