Bami, sweet chilli @

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-05-2020
  • Bami, sweet chilli @

    Bami, sweet chilli @

    Bami, sweet chilli @

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zakje Mix voor Bami Goreng (Conimex)
350 gr. Rundergehakt
200 gr. grove Mie
3 paprika's (3 kleuren)
200 gr. Winterwortel
1 bosje bos/lente-ui
3 eetl. Sweet chilisaus (50% suiker)
6 eetl. Seroendeng
2 eetl. Wokolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Snij de paprika in reepjes en de helft van de lente-uien in ringen.
Hak de rest van de bos/lente-uitjes fijn.
Snij de wortel á la julienne.
Meng het rundergehakt met de seroendeng, de gehakte lente-ui en 1 eetl. chilisaus.

Bereidingswijze:

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Verhit een wok, voeg 2 eetl. wokolie toe en bak het gehakt 5 min.
Roer het tussentijds telkens rustig om zodat de stukjes gehakt vrij groot blijven.
Voeg vervolgens de paprika en de wortel toe en roerbak 3 min. mee.
Roer de mix voor bami, de bos/lente-ui en 2 eetl. chilisaus erdoor en wok dit goed door elkaar.
Schep de mie erbij en warm het geheel al roerend goed door.

Bron

Dit recept is van: Conimex

Serveertip

Serveer er eventueel roereieren bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten