Verse Zalm in heerlijke roomsaus met garnalen

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-05-2020

Verse zalm met een heerlijke roomsaus, makkelijk aan te passen voor aantal eters

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 moten zalm met huid,ontschubt, ontgraat, gewassen en afgedroogd
25gr hollandse garnalen
1 flinke sjalot heel fijn gesnipperd
1 teen knoflook fijngesneden/gepureerd
1cm verse gember fijngesneden/gepureerd
1 flinke bosui in schuine stukjes gesneden ca 1-2cm
8 takjes verse dille, fijn gesneden ca 1-2el
verse bieslook fijn gesneden ca 1el
dragon fijn gesneden ca 1tl gedroogd/vers
1/2 visbouilonblokje
2dl witte wijn, fris, niet zoet
250ml creme fraiche
Sap 1/2 citroen
zout
vers gemalen zwarte peper
boter

optioneel:
oregano 1/2 tl gedroogd/vers
tijm 1/2 tl gedroogd/vers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, klein pannetje

Bereidingswijze

Een ovenschaal waar de 2 moten in gaan passen
Controleer de zalm op schubben en graten, even afspoelen en afdrogen
De moten in de schaal leggen en kruiden met zout en flink peper
Verwarm oven voor op 200gr
Smelt in een klein pannetje ca 30gr boter laag vuur
voeg sjalot, knoflook en gember toe, even licht fruiten ca 2-3min, niet bakken
voeg bosui en verkruimeld visbouillon blokje toe.
Na 1min "blussen" met wijn en zet vuur hoger, even de boel even reduceren/pruttelen
na ca 5-7min vuur laag/uit en dan de creme fraiche, bieslook en citroensap toevoegen, goed doorroeren
(mogelijk nog even zacht pruttelen)
de dragon, dille, garnalen en evt. andere optionele kruiden toevoegen en even doorroeren
Schenk de zo verkregen saus over de zalmmoten in de schaal en zet deze midden in de oven
15 min, niet langer anders krijg je te gare zalm en dat wil je echt niet

Smakelijk eten
Lekker met wat je maar wil.
)

Serveertip

(natuurlijk kan je de hoeveelheden aanpassen voor het aantal eters)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten