1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Espresso
  5. Gevulde pannenkoeken met espresso mascarpone en blauwe bessen

Gevulde pannenkoeken met espresso mascarpone en blauwe bessen

  • Italiaans, Ontbijt
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-05-2020

Ingrediënten 2 personen


- 200 gr bloem
- 400 ml melk
- 2 eieren
- 75 ml Café Intención espresso
- 100 gr mascarpone
- 100 gr kwark
- 1 rijpe banaan
- 150 gr blauwe bessen
- 1 el honing
- 2 el water
- 1 tl maizena
- Olie om te bakken


Verder heb je nodig


Mengkom, pannenkoekenpan, schaal, steelpannetje.


Gevulde pannenkoeken met espresso mascarpone en blauwe bessen
Gevulde pannenkoeken met espresso mascarpone en blauwe bessen

Doe eens iets anders met koffie, bijvoorbeeld koken! Deze heerlijke pannenkoeken zijn een super smakelijk begin van je dag. Geniet ervan. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Begin met het maken van het beslag voor de pannenkoeken.

2. Doe de bloem in de kom. Schenk de helft van de melk erbij en tik de eieren boven de kom. Je kunt nog een snuf zout toevoegen.

3. Gebruik een garde om de ingrediënten voor de pannenkoeken tot een glad beslag te mengen. Voeg daarna de rest van de melk toe en roer tot een glad beslag. Zet het beslag even weg.

4. Zet 75 ml sterke Café Intención espresso en laat deze afkoelen. Schep de mascarpone en kwark in een schaal. Prak een rijpe banaan tot moes en voeg deze toe. Schenk de espresso erbij en meng tot een luchtige mousse.

5. Maak ondertussen de blauwe bessen compote klaar door de blauwe bessen met 1 el honing en 1,5 el water zachtjes in een steelpannetje te verwarmen. Blijf roeren, tot de bessen zachter worden en het sap vrijkomt.
Schenk het sap uit de steelpan in een schaaltje en meng met 1 tl maizena. Roer goed door zodat je geen klontjes hebt en schenk dan terug in de steelpan.

6. Wanneer het beslag even heeft gerust, roer je het nog 1 keer door. Verwarm een klein beetje olie of boter in de pan en schep dan met bijvoorbeeld een soeplepel het beslag in de pan. Draai de pan direct rond zodat het beslag goed kan uitlopen zodat je een mooie ronde pannenkoek krijgt.

7. Maak met het beslag 4 pannenkoeken. Laat ze een beetje afkoelen en schep dan wat van het espresso mascarpone mengel in het midden van de pannenkoek. Vouw eerst de zijkanten van de pannenkoek naar binnen en rol ze dan op. Leg de pannenkoeken op een bord en schep er wat van de blauwe bessen compote overheen.

Serveertip

Schenk nog een lekkere espresso in en geniet van deze dag!

Bron

Darboven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van webredactie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van webredactie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top