1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaans gehaktbrood

Italiaans gehaktbrood

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-05-2020

Ingrediënten 7 personen


1000 gram half om half gehakt

8 zongedroogde tomaatjes

20 gram Parmezaanse kaas

150 gram mini mozzarella

2 eetlepels tomatenpuree

10 gram verse salie

2 tenen knoflook

1 ui

1 ei

2 handjes broodkruim

8 plakken lange bacon

peper en zout


Verder heb je nodig


Bakblik 24 cm


Italiaans gehaktbrood
Italiaans gehaktbrood
Italiaans gehaktbrood

https://chivanne.nl/italiaans-gehaktbrood/

https://chivanne.nl/italiaans-gehaktbrood/

Heerlijk! Check het recept en meer op: https://chivanne.nl/italiaans-gehaktbrood/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor naar 180 graden hete lucht.

Neem een grote kom en doe het gehakt hierin. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn en doe erbij. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe. Rasp de ui en voeg toe. Pers de knoflooktenen boven de kom uit. Voeg nu 2 eetlepels tomatenpuree, 1 ei, 2 handjes broodkruim en flink wat peper en zout toe.

Houd 6 blaadjes salie apart. Hak de rest fijn en voeg toe aan het gehakt. Meng met je handen de ingrediënten goed door elkaar. Het gehakt moet best stevig aanvoelen. Eventueel kun je nog wat broodkruim toevoegen als het mengsel te nat is.

Laat de mozzarella uitlekken en meng voorzichtig door het gehakt. Leg een vel bakpapier in het bakblik. Stort nu het gehakt erin en verdeel goed.

Leg schuin 4 plakken bacon over het gehakt en stop de uiteinden in de zijkant in. Werk van de ene lange zijde naar de andere lange zijde, van linksonder naar rechtsboven. Leg nu de blaadjes salie op de bacon. Vervolgens leg je de overige 4 baconplakken van rechtsonder naar linksboven op het gehakt en stop je het in.

Bak het gehaktbrood voor 60 - 75 minuten, totdat de bacon knapperig en bruin is en de vetten die aan de zijkanten eruit komen wat zijn gestold.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top