1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Asperge preisoep

Asperge preisoep

  • Regionaal, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-05-2020

Ingrediënten 8 personen


- 1 kilo asperges
- 1 dikke prei (of 2 dunne)
- 1 kleine knolselderij (of een halve)
- 2 uien
- 250 ml (kook)room
- 5 eieren (hardgekookt)
- 150 gram gekookte ham (in reepjes)
- ½ bosje lente ui
- bouillon getrokken van de schillen en kontjes, aangevuld met runderbouillon
- olie of boter



Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep
Asperge preisoep

Soep maken met wat er op dat moment voorhanden is. Elke keer weer een uitdaging waarmee je soms tot verrassende ontdekkingen komt. Zo ook deze soep. Prei en knolselderij die echt op moesten en niet genoeg asperges om gewoon een pan aspergesoep te maken. Een combinatie waar ik in eerste instantie niet meteen aan gedacht zou hebben maar door deze Corona-crisis wordt je min of meer gedwongen tot creatief koken, iets wat ik sowieso altijd een uitdaging vind

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de asperges en snijd het onderste stukje eraf. Zet de asperges in water opzij en trek van de schillen en kontjes een bouillon. (10-15 minuten koken en nog even in het water laten staan.)
- Snij de uien en fruit ze in hete olie (of boter).
- Snij de prei en knolselderij grof en doe ze bij de uien. Laat ze eventjes meebakken en voeg er dan het kooknat van de schillen bij. Laat het geheel zachtjes koken tot de groenten zacht zijn en pureer het geheel met een staafmixer glad.
- Voeg bouillon en de in stukjes gesneden asperges toe en laat op een klein vuurtje zachtjes garen.
- Voeg als laatste de kookroom toe en roer alles goed door elkaar.
- Schep soep in een bord en garneer met verkruimeld ei, hamreepjes en fijngesneden lente ui.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top