1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Kipfilet Parmigiana een typisch Italiaans gerecht

Kipfilet Parmigiana een typisch Italiaans gerecht

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2020

Ingrediënten 2 personen


2 (biologische) kipfilets van elk plm. 125 gram
Peper, zout
Bloem
2 + 2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 flinke sjalotjes, gesnipperd
1 borrelglas droge witte wijn (optioneel)
Blikje tomatenblokjes (400 gram) liefst van merk Mutti
2 flinke eetlepels verse basilicumpesto
1 theelepel suiker of honing
1 kruiden-bouillontablet of groentebouillontablet
125 gram (buffel)-mozzarella (uitgelekt)
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano)


Verder heb je nodig


Pannetje voor de saus
koekenpan
ovenschaal


Lekkere malse kipfiet gegaard in een lekkere tomatensaus met pest en mozzarella.

Afgewerkt met een dikke laag Vers geraspte Parmezaanse kaas

Afgewerkt met een dikke laag Vers geraspte Parmezaanse kaas

In Italië bekend als Pollo Parmigiana. Een heerlijk typisch Italiaans kipgerecht waarin alle typische Italiaanse ingrediënten tot zijn recht komen. Ik heb aan dit gerecht een eigen draai gegeven. Maar ik denk dat de Italianen ook mijn Pollo Parmigiana lekker zullen vinden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Tomatensaus:
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pannetje.
Bak hierin de sjalot- en knoflooksnippers glazig.
Blus af met de droge witte wijn (kan ook zonder !).
Voeg de tomatenblokjes, de pesto en het kruidenbouillontablet hieraan toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus plm.15 minuten zachtjes koken.
Maak de smaak van de saus iets zachter door er een theelepel suiker of honing aan de saus toe te voegen.
Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.

Kruid de kipfilets met peper en zout en bestrooi ze aan beide zijden met dun met bloem.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de kipfilet snel op hoge warmtebron aan beide zijden mooi bruin. Leg de kipfilets in de tomatensaus.

Snij 4 mooie plakjes van de mozzarella en snij de rest in kleine stukjes.
Verdeel de plakjes mozzarella over de kipfilets en meng de kleine stukjes door de tomatensaus.
Strooi de vers geraspte Parmezaanse kaas over de schotel.

Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

Lekker met bijvoorbeeld spaghetti en een salade. Buon Appetito !!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top