Taugésalade met Mango, Granaatappelpitjes en Cashewnoten + 1 variatie

  • Slanke keuken, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-05-2020
  • Taugésalade met Mango, Granaatappelpitjes en Cashewnoten + 1 variatie

    Taugésalade met Mango, Granaatappelpitjes en Cashewnoten + 1 variatie

    Taugésalade met Mango, Granaatappelpitjes en Cashewnoten + 1 variatie

  • Taugésalade met Mango, Granaatappelpitjes en Cashewnoten + 1 variatie

    Taugésalade met Mango, Granaatappelpitjes en Cashewnoten + 1 variatie

    Taugésalade met Mango, Granaatappelpitjes en Cashewnoten + 1 variatie

Ik heb een aantal salade recepten met taugé op mijn pagina staan. Meestal met een Oosterse touch. We zijn nu eenmaal helemaal verzot op deze kiemgroente. Deze salade is weer heel anders en erg lekker. Zó klaar en heerlijk fris en zomers. Op Culy. nl vond ik dit recept. Helaas stonden er geen hoeveelheden bij en heb ik alles uit een losse pols gedaan. Geneer je niet om meer of minder van een ingrediënt te gebruiken en pas het gerecht aan naar jouw smaak, mocht je het willen (s)maken :)

Bij LEUKE TIPS  een dergelijke( qua smaak weer heel anders)  salade van Jamie Olivier die ik ook nog eens wil maken en  proeven :)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 bak taugé 200 gram heet afgespoeld en meteen koud gespoeld en laten uitlekken
150 gr mangoblokjes ( diepvries)
60 gr granaatappelpitjes( diepvries)
60 gram ongezouten cashewnoten
flinke kneep agavesiroop of acacia honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
saladekom, zeef, pan

Bereidingswijze

Leg de taugé, mangoblokjes en granaatappelpitjes op of in een schaal en mix voorzichtig alles door elkaar. Verhit een koekenpan met olie ingewreven en rooster de cashewnoten met een flinke kneep agavesiroop of honing goudbruin en knapperig. Werk ze door de salade en kruid het geheel af met flink zout en peper.

Bron

Culy .nl eigen tekst en foto's

Serveertip

Jamie Oliver's almost-better-than-sex-salad: Taugé Mango salade

Ingrediënten
Olijfolie
100 gram ongezouten cashewnoten
400 gram taugé, heel vers
Bosje koriander
Soy sauce
Halve rode peper
1 mango
Limoen
Sesamolie
Honing

Bereiding:

1. Was de taugé goed en laat het uitlekken. Spoel het na met kokend water. Hierdoor voelt de taugé minder rauw, maar behoudt het wel zijn knapperigheid.

2. Hak de cashewnoten fijn en rooster ze op laag vuur in een koekenpan met een klein beetje olijfolie.

3. Schep de taugé in een schaal en strooi de grof gesneden koriander erover. Bewaar een klein beetje voor de garnering.

4. Snijd de mango in blokjes en de rode peper in dunne ringetjes. Meng dit samen door de taugé.

5. Als de cashewnoten een mooie kleur krijgen, meng je de honing er doorheen. Zet het vuur uit en roer af en toe met een vork. De stukjes moeten een beetje aan elkaar gaan kleven.

6. Breng de salade op smaak met een flinke scheut sojasaus, een beetje sesamolie en het sap van een limoen. Husselen en proeven totdat het je smaakt.

7. Strooi als laatste de heerlijk, plakkerige cashewnoten over de salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten